(VIDEO) Imagini video de la reținerea lui Andrei Brăguța, tânărul care a decedat în penitenciar; Ce spune avocatul rudelor despre imagini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În presă au apărut imagini video de la reținerea lui Andrei Braguța, tânărul care a decedat în mod suspect în penitenciar. În timpul reținerii, dar și în perioada când a fost ținut în comisariatul de poliție, bărbatul are un comportament ciudat, ajungându-se până la o bătaie cu oamenii legii.

În imaginile video se observă clar că tânărul are un comportament ciudat, însă oamenii legii nici nu reacționează la asta, iar la un moment dat aceștia l-au luat la pumni, după ce acesta a lovit un poliţist. În urma încăierării, tânărul primește mai multe lovituri și stă culcat la pământ, potrivit imaginilor publicate de deschide.md.

În scenele de la comisariat observăm că tânărul este însoțit de tată, și acesta îi spune să nu discute cu reprezentanții forțelor de ordine.

Avocatul rudelor tânărului decedat spune că aceste imagini dovedesc că persoana avea divizibilitate mintală și că starea sa se agrava considerabil.

„Aceste imagini încă odată dovedesc că persoana avea divizibilitate mintală și că starea sa se agrava considerabil. Polițiștii nu au putut depista acest lucru. CPT, instituțiile ONU dar și alte instituții internaționale ”vor aprecia” profesionalismul în gestionarea unor astfel de situații”, a reacţionat avocatul Vadim Vieru.

Acesta critică gestul autorităților de a oferi site-ului sus menționat imagini video.

„Prin publicarea acestor imagini, a mai apărut o violare. Nu-i pe asta. Sănătate și pace. Imaginile din izolator când este maltratat nu vreți să le faceți publice? Ori publicăm colaje? Mai publicați câte ceva. Un comunicat deștept, niște colaje video, etc. Ne ușurați munca. Un mare mulțumesc”, se mai arată în reacţia avocatului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...