Mesajul lui Slusari pentru cetățenii dezamăgiți: De la dezamăgirea cetățenilor se alimentează doar acest regim mafiot, care a adus țara în mizerie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dezamăgirea, disperarea și deznădejdea au deveni arme ale oligarhului Vladimir Plahotniuc, la fel de puternice cum ar fi manipularea, minciuna și intimidare, însă după rezistență durabilă neapărat vin libertatea și propășirea ţării și oamenilor, spune vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari în contextul protestului anunţat pentru 17 septembrie curent.

Slusari declară că oameni trebuie să înțeleagă că dezamăgirea nu este benefică nimănui, decât regimului de la guvernare. Astfel, miliardele furate nu se vor întoarce în visteria ţării, iar hoţii nu vor fi trași la răspundere dacă populația va fi în continuare dezamăgită şi nu va acționa, spune vicepreședintele PPDA.

„Când oamenii deja nu mai cred în știrile tot mai ridicole ale plahoholdingului și din cauza sărăciei lucie nu se mai tem de nimic, apar niște mesageri speciali, care injectează în atmosferă un venin deosebit, care provoacă indiferența. Ei vorbesc că toți sunt hoți. Că toți care sunt în politică, au fost deja la guvernare. Că dacă vin alții, oricum o să fure. Că am protestat și nu am obținut nimic. Stimați cetățeni, de la dezamăgire, miliardele furate nu se vor întoarce în țara. Și nici hoții nu vor fi trași la răspundere. Părinții și copii nu se vor întoarce acasă. De la dezamăgirea cetățenilor se alimentează doar acest regim mafiot, care a adus țara la mizeria nemaipomenită și depresia masivă”, se arată într-un mesaj al lui Slusari.

Acesta amintește că în 26 de ani Moldova a mers de la rău la mai rău, iar în ultimii 8 ani mafia s-a înrădăcinat foarte adânc și a capturat toată țara, astfel nu ne putem compara cu nici un stat european.

În context, acesta spune că în urma protestelor au fost obținute rezultate modeste, însă mâinile nu trebuie lăsate în jos.

„Acum doi ani noi ne-am deșteptat puţin și am început să luptăm pentru drepturile noastre. Sunt și rezultate, fie și modeste. Avem șanse bune să câștigăm prin proteste și, totodată, nu avem alternativă reală. După dezamăgire urmează doar umilința continuă. După rezistență durabilă neapărat vin libertatea și propășirea Țării și Oamenilor. De la fiecare din noi azi depinde soarta copiilor și nepoților noștri”, se mai arată în mesajul lui Alexandru Slusari.

Citeşte şi: (VIDEO) CMAN cheamă cetățenii la protest; Ce mesaje au Maia Sandu și Andrei Năstase

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN), format în urma protestului din 6 septembrie 2015, cel mai mare de după independență, va organiza o altă manifestare de amploare la 17 septembrie 2017, care se va desfășura în fața Parlamentului Republicii Moldova.

Membrii acestei structuri, printre care lideri politici și reprezentanți ai diferitor segmente sociale au ieșit miercuri într-o conferință de presă pentru a îndemna cetățenii să participe la protestul din 17 septembrie.

Potrivit membrilor CMAN, „tandemul Plahotniuc-Dodon a aruncat țara într-o izolare internațională fără precedent” în urma schimbării sistemului electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...