/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Opoziția reia protestele. PAS și Platforma DA cheamă oamenii în stradă

missing
30 august 2017, ora 17:53

„Vă îndemn pe toți cei care cred în democrație să vină și să-și apere dreptul de a nu fi furați la următoarele alegeri parlamentare. Vin cu un îndemn special pentru locuitorii orașului Chișinău. Dvs ajungeți mai ușor la aceste proteste”, susține Maia Sandu.

„Doar cu o societate consolidată putem face față situației dramatice în care ne aflăm astăzi din cauza acestei guvernări. Mă refer și la cei din străinătate. Acolo unde sunteți, asociați-vă, să demonstrăm că în Republica Moldova există o societate demnă de un viitor mai bun acasă”, a menționat Andrei Năstase.

Organizatorii protestelor se declară revoltați de modificarea sistemului electoral, contrar recomandării Comisiei de la Veneția de a nu se recurge la această modificare. Asta chiar dacă democrații susțin că s-a ținut cont de majoritatea recomandărilor experților internaționali. La mitingul de pe data de 17 septembrie se vor alătura și pensionarii. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să-și ducă existența.

„Nu vă temeți, că nu aveți de ce. În fața noastră e un gard destul de voluminos, pe care numai împreună putem face totul ca să-l zguduim”, a spus președintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă.

Anterior, și socialiștii au amenințat că vor protesta începând cu 24 septembrie. Asta după ce Curtea Constituțională a blocat referendumul pe care intenționa să-l organizeze Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram