/VIDEO/ Un grup de moldoveni, loviți de furtuna tropicală Harvey din Houston. Temporar, dorm într-o școală. „Pe raft am găsit doar sticle de apă”

30 august 2017, ora 17:55

„Eu am venit în vizită la ziua de naștere a bebelușului care a făcut sâmbătă un an, dar am fost găsiți de uragan”, spune Eugenia.

Eugenia a venit la Huston din Florida, la invitația unei prietene. Urma să petreacă, alături de alți trei moldoveni, la ziua de naștere a unui băiețel. Duminică dimineața, când s-au trezit și au văzut că apa începe să se ridice amenințător, au decis cu toții că ar fi mai bine să-și caute un adăpost mai sigur. Tânăra spune că situația din zonă este destul de deprimantă. În căutarea adăpostului, moldovenii au intrat într-o stație peco, pentru a procura câte ceva de-ale gurii, dar au găsit pe rafturi doar două sticle de apă. Primul popas l-au făcut la o biserică pe care, însă, au fost nevoiți mai apoi s-o părăsească.

„Am plecat la o biserică baptistă, dar acolo am dormit o noapte după care la ora șase dimineața ne-au trezit și ne-au rugat să plecăm pentru că era probabilitatea ca apa să ajungă până la noi, la biserică, plus nici nu erau suficiente alimente pentru toți”, susține tânăra.

Acum moldovenii sunt cazați temporar la o școală. Aici au parte de hrană și vor sta, cel mai probabil, până duminică, cu speranța că ploile vor înceta între timp.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram