Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cine este medicul prins cu…

Cine este medicul prins cu mită de CNA și cum comentează directorul Spitalului de Urgenţă reținerea acestuia

Un medic chirurg din cadrul Secţiei oro-maxilo-facială a ÎMSP „Institutul de Medicină Urgentă” a fost surprins în flagrant de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie și este bănuit că ar fi pretins 13 000 de lei de la o pacientă pentru o  intervenţie chirurgicală. 

ZdG a aflat că medicul reținut astăzi de CNA pentru luare de mită este Victoria Cosoi. Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, spune că nu cunoaște detalii despre reținerea medicului din subordinea sa și că abia a aflat și el de la colegi. „Și eu astăzi am auzit. Am fost într-o deplasare la Soroca și mă duc în cabinet să văd ce-i acolo. Mi s-a spus că ar fi cerut bani de la un pacient privat, care nu avea poliță de asigurare. Noi abia am terminat, împreună cu Centrul Național Anticorupție, de făcut seminare speciale cu ei și le-am spus că lucrurile acestea sunt excluse. Pacienții când ajung la noi la spital ei deja vin cu problemă și când le mai faci și lucrurile acestea… E neplăcut, fără îndoială”, afirmă Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă.

Potrivit denunţătoarei, care s-a plâns procurorilor, a ajuns la Spitalul de urgenţă cu o lună în urmă cu multiple traumatisme ale mandibulei, după ce a fost maltratată de concubinul său. Femeia a fost diagnosticată cu fractură severă şi a fost planificată o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Însă, după discuţia cu medicul chirurg şi achitarea costului intervenţiei în casa Spitalului, pacienta a fost somată să mai achite 10 000 de lei pentru „urgentarea operaţiei”.

Din spusele denunţătoarei, medicul-chirurg i-ar mai fi cerut încă 3000 de lei după intervenţia chirurgicală. Femeia s-a adresat la CNA, iar astăzi, 30 august, ofiţerii şi procurorii au documentat transmiterea celei de-a doua tranşe şi au prins medicul în flagrant.

Potrivit informațiilor făcute publice de CNA, femeia-chirurg a fost escortată la CNA unde a predat banii primiţi drept mită şi şi-a recunoscut vina. Pe numele ei a fost iniţiată o urmărire penală, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o anumită perioadă de timp.