icon

Guvernul a aprobat Regulamentele de funcţionare a noilor ministere

30-08-2017 18:00
5,726

În şedinţa de astăzi, Executivul a aprobat Regulamentele de funcţionare a noilor ministere, care stabilesc misiunea, funcţiile, domeniile de activitate şi drepturile acestora, precum şi organizarea activităţii. Prevederile documentelor au fost elaborate în temeiul Hotărârii Guvernului privind aprobarea Structurii-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ministerului.

 

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că pasul întreprins astăzi va oferi cadrul de funcționare pentru noile ministere și va crea condițiile necesare ca acestea să devină mai eficiente, iar fiecare funcţionar din structurile nou create va şti clar ce are de muncit în cele opt ore legale de muncă, inclusiv va fi mai bine plătit.

 

„Nu este vorba de o simplă majorare de salarii pentru funcţionarii care lucrează în instituţiile centrale, ci este vorba că vom economisi din resursele pe care le-a avut la dispoziţie până acum Guvernul. În baza acestor economii vom avea posibilitatea să oferim salarii mai mari celor care vor rămâne să lucreze în instituţiile centrale ale statului”, a specificat Pavel Filip.

 

Totodată, Prim-ministrul a reiterat că scopul reformei este fortificarea instituţiilor statului: „Un stat este puternic atunci când instituţiile sale sunt puternice. Am spus nu o singură dată - visul şi obiectivul meu este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni profesionişti, oamenii care au cele mai bune capacităţi. Numai aşa putem miza în continuare pe o ţară puternică, economic şi social dezvoltată”.

 

De asemenea, Premierul a solicitat miniştrilor să dispună neîntârziat transferul șoferilor și automobilelor din dotare către Baza auto a Cancelariei de Stat, ca instituţia, la rândul său, să asigure în mod calitativ, uniform și echitabil buna funcționare și deservire cu transport a ministerelor.

 

Efectivul-limită de personal în aparatele centrale ale noilor ministere

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30