A vrut să voteze de două ori, însă sistemul l-a blocat! Trişorul a fost dat pe mâna poliției

Un alegător din satul Năvârneţ, raionul Făleşti a vrut să voteze de două ori, însă sistemul informaţional l-a blocat, iar tentativa sa a eșuat. Trişorul a fost dat pe mâna poliţiei. Cazul a fost raportat de preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

Potrivit lui, sistemul informaţional aplicat la alegerile generale locale din 14 iunie a curmat orice tentativă de votare dublă.

„Am avut un fapt curios, în raionul Fălești, satul Năvârneț, unde a fost prins un alegător. Nu mă tem să zic prins, care a încercat să voteze de două ori. Dar a fost prins şi dat pe mâna poliției”, a relatata Iurie Ciocan.

Preşedintele organului electoral a spus că „acest fapt este unul simbolic, care arată certitudinea că sistemul este puternic”.

„Nu am admis nici un caz de votare multiplă”, a spus Iurie Ciocan.

Datele până la ora 21:00 arată că, până la această oră, la urnele de vot s-au prezentat 1 383 846 din cei 2 812 280 de alegători. Pe listele suplimentare au votat circa 19.303 cetăţeni, iar rata de participare a fost de 48,87%.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.