Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.08.2017

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur l-a primit pe ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur l-a primit astăzi pe Ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin. În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația actuală şi perspectivele dialogului politic bilateral.

În contextul abordării subiectului prezenţei militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul Galbur a reconfirmat intenţia ţării noastre de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. Andrei Galbur a subliniat faptul că această iniţiativă nu vizează retragerea militarilor ruşi care fac parte din forţa trilaterală de menţinere a păcii ce operează în zona de securitate din regiunea transnistreană.

În acelaşi context, au fost abordate unele aspecte legate de promovarea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus