/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ajutor militar „Made in China”. China a donat Armatei un lot de tehnică și bunuri materiale

missing
29 august 2017, ora 17:24

În total, Guvernul chinez a donat militarilor moldoveni 9 microbuze, 4 vehicule-frigider, 3 ambulanțe, dar și anvelope și piese de schimb pentru acestea.

„Autosanitara este dotată cu echipament de bază. Urmează a fi dotat deja pe serviciul medical adăugător. Aici sunt tărgi, butelii pentru oxigen, ceva deosebit mai mult n-are, urmează a fi completat deja pe serviciul medical”, spune șeful serviciului auto și blindate al Armatei Naționale, Serghei Eleciuc.

În plus, soldații au primit 10 generatoare. Cu ajutorul acestora, militarii vor fi asigurați cu energie electrică în timpul exercițiilor de câmp.

Autoritățile susțin că, astfel de gesturi, contribuie la îmbunătățirea relațiilor bilaterale moldo-chineze.

„Partea Chineză și-a asumat inclusiv toate costurile de transportare a echipamentului pe cale maritimă până în portul Constanța, România”, susține viceministrul apărării, Gheorghe Galbura.

„Această donație de asistență militară este alcătuită din tehnică modernă precum ambulanțe, microbuze, mașini-frigorifice, dar și piese pentru reparația acestor mașini. Sperăm acest ajutor va contribui la fortificarea apărării Moldovei”, a menționeaz Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Popular Chineze în Republica Moldova.

Valoarea totală a donației este de 8 milioane de yuan, echivalentul a 21 milioane lei. Din 2002 până în prezent, Guvernul Republicii Moldova a beneficia de asistență logistică din pare Chinei în valoare de 18 milioane de yuani, echivalentul 30 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram