23:12:52 28.03.2024
Stiri

Rogozin se ia de Plahotniuc și apostrofează artiștii care au cântat de Ziua Independenței la Chișinău

Politică 29.08.2017 16:30 Vizualizări4370 Autor: Ziarul National
Rogozin se ia de Plahotniuc și apostrofează artiștii care au cântat de Ziua Independenței la Chișinău Facebook


Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, distribuie pe Facebook fotografia postată zilele trecute de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în care acesta se află în compania interpreților ruși Dmitri Malikov și Nicolai Baskov, însoțită de un comentariu ironic.

Cei doi au cântat de Ziua Independenței în centrul Chișinăului, iar Plahotniuc a spus că e vorba de „oaspeți dragi din Moscova” care au venit să sărbătorească „împreună cu moldovenii Ziua Independenței” și de „o revedere plăcută cu doi vechi și buni prieteni, Nicolai Bascov și Dmitri Malicov, care răspund întotdeauna cu bucurie invitației de a fi alături de noi în momentele importante”.

„Cu cine sunteți voi, maeștri ai artei? Pictură în ulei: „Pinocchio și Malvina au venit să-i mulțumească lui Karabas pentru deportarea artiștilor concurenți de la Chișinău“, a comentat ironic Rogozin.



Cel mai probabil, Rogozin face referire la incidentul de la finele lunii iulie curent, când mai mulți artiști ruși care veneau să participe la manifestațiile din stânga Nistrului, dedicate celor 25 de ani ai misiunii de pacificare, au fost deportați de la Aeroportul Internațional Chișinău. Atunci, nici Rogozin nu a putut ajunge la Chișinău, avionul în care se afla fiind întors din drum la indicația autorităților române, care nu au pemis survolarea spațiului aerian de către oficialul rus declarat indezirabil pe teritoriul UE.

Ulterior, Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata și în R. Moldova pentru declarațiile sale defăimătoare la adresa cetățenilor și conducerii de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md