Şapte tineri, reţinuţi în curtea unui bloc şi într-un parc din capitală pentru consum de droguri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi tineri din capitală, dar şi din raioanele ţării au fost surprinşi în flagrant delict de echipajele mobile ale Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău consumând droguri de origine vegetală. Conform legislaţiei penale în vigoare, suspecţii riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 15.000 la 21.000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Unul dintre cazuri a avut loc în curtea unui bloc de locuit de pe bulevardul Mircea cel Bătrân al sectorului Ciocana. La vederea poliţiştilor câţiva dintre bărbaţi au prezentat un comportament dubios. Aceştia ar fi încercat să se deplaseze într-o direcţie necunoscută, însă au fost stopaţi şi rugaţi să se prezinte. Aceştia s-au dovedit a fi originari din Chişinău şi din câteva raioane ale ţării, cu vârstele cuprinse între 21 ani şi 31 ani, vizibil în stare de ebrietate narcotică.

Totodată, asupra lor au fost depistate nişte pacheţele cu o masă vegetală necunoscută şi câteva aparate confecţionate artizanal, destinate consumului de droguri. Indivizii au fost escortaţi la Inspectorat pentru audieri conform legii.

Ulterior, echipajul 902 a depistat alţi trei necunoscuţi într-un parc public, unde intenţionau să consume substanţe narcotice cu un dispozitiv din masă plastică, care s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 29 ani şi 36 ani. La fel, aceştia au fost conduşi la Inspectorat pentru documentări.

Poliţia Capitalei a sporit activităţile la compartimentul prevenirii şi combaterii infracţiunilor legate de droguri, iar cetăţenii sunt rugaţi să informeze iemdiat serviciul 902, atunci când au observat persoane suspecte în locuri publice.

CITIȚI ȘI...