Asociația Veteranilor de Război avertizează: Tiraspolul se pregătește de un război împotriva Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova își pierde vigilența și capacitatea de apărare a teritoriului, constată conducerea Asociației Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina. Marți, 29 august, într-o conferință de presă, președintele asociației, Anatolie Caraman, a dat citire unei decizii adoptate de către Consiliul de administrație Tiras-Tighina, cu privire la situația social-politică din Republica Moldova și pericolul care planează asupra statului.

Anatolie Caraman spune că pe parcursul celor 26 de ani de independentă Republica Moldova a fost controlată de serviciile secrete de spionaj rusești și mijloacele propagandistice de presă ale imperiului rus. Membrii asociației cer premierului Pavel Filip şi președintelui Parlamentului Andrian Candu să inițieze procedura de pregătire a rezerviștilor pentru apărarea statului, remarcând că forțele militare rusești care staționează în stânga Nistrului „sunt gata să ocupe și astăzi Chișinăul”.

Potrivit lui Anatolie Caraman, președintele Republicii Moldova Igor Dodon doar se declară „președintele tuturor”, dar în realitate este reprezentantul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, în teritoriu și duce o politică antistatală, conform IPN.

„Republica Moldova își pierde independenţa și libertatea. În societate se vorbește că forțele separatiste se pregătesc de război împotriva noastră, s-au pregătit 26 de ani, în prezent sunt gata de acțiuni. Actuala guvernare contează numai pe structurile de forță active ale statului. Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și SIS sunt bine pregătite, dar nu este suficient. Cerem ca, în caz de necesitate, să fie pregătit cadrul legal pentru a cere ajutor de la UE și NATO”, se spune în declarație.

Ion Savin, unul dintre membrii Consiliului de administrație al asociației, a amintit că în această vară unități militare ruse, alături de cele ale regiunii transnistrene, au desfășurat exerciții militare pe malul stâng al Nistrului. „La aplicațiile militare ruse și separatiste în mașinile blindate era și un preot. La acțiunile militare din Donețk și Lugansk, așa-zișii voluntari ruși și separatiști erau binecuvântați la lupte de un preot. Este vorba de un scenariu asemănător”, a remarcat Ion Sava.

Sergiu Tătaru, un alt membru al Consiliului de administrație Tiras-Tighina, a remarcat că președintele Igor Dodon este „pericolul numărul unu al Republicii Moldova” deoarece susține separatismul. „Nu vom permite ca el să facă fărădelegi în acest stat, vom sta strajă la hotare, așa cum ne-a lăsat cuvânt marele domnitor Ştefan cel Mare”, a spus veteranul.

Conducerea Asociației Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina susține că Igor Dodon a trecut orice măsură și este timpul ca Parlamentului „să îl pună sub acuzare”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...