Doi proxeneți din Căușeni, reţinuţi in flagrant. Intenționau să iasă din țară împreună cu o tânără racolată// VIDEO

Doi cetățeni moldoveni, care traficau în România tinere cu statut social vulnerabil, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră pe traseul Chișinău-Leușeni. Fetelor li se promiteau slujbe bine plătite în orașul București, însă erau obligate să se prostitueze.

Astfel, acum trei luni, echipa mixtă formată din ofițerii de investigații din cadrul IGPF, ofițerii de urmărire penală ai Aeroportului Internațional Chișinău și procurori, a intrat în posesia unei informații despre doi locuitori ai raionului Căușeni, ambii de 23 de ani, care profitând de naivitatea tinerelor și de situația lor materială precară, le racolau și le transportau în România.

În baza informațiilor acumulate, dar și în vederea reținerii proxeneților în flagrant delict a fost realizat un filaj al acțiunilor infracționale. Î

S-a stabilit că persoanele vizate după identificarea potențialelor victime, le acordau suportul necesar în perfectarea actelor de călătorie. Ulterior, aceştia asigurau nemijlocit transportarea acestora peste frontiera de stat.

În acest sens, pe traseul Chișinău-Leușeni, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora în timp ce intenționau să iasă din țară împreună cu o tânără racolată.

Pe numele ambilor reținuți au fost emise mandate de arest preventiv pentru 25 și respectiv 30 de zile. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în scopul identificării altor victime, dar și a persoanelor implicate în infracțiune.

[youtube id=”m7-n1Yx0X6I” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.