Tensiuni între Rusia şi SUA din cauza unui copil orfan aflat în custodia autorităţilor americane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administraţia Vladimir Putin solicită Statelor Unite clarificări în legătură cu situaţia unui băiat cu cetăţenie ruso-americană în vârstă de nouă ani preluat de autorităţile americane după moartea părinţilor în incidente violente.

Daniel Morozov, în vârstă de nouă ani, a rămas orfan după ce tatăl său ar fi omorât-o pe mamă, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţia americană, a declarat Anna Kuzneţova, avocatul rus al poporului responsabil de drepturile copilului.

„Nici eu, nici Consulatul general rus nu am primit niciun răspuns din partea autorităţilor americane. Nu ne-a fost oferită nicio informaţie, şi nici rudelor”, a afirmat Anna Kuzneţova, citată de agenţia Tass.

„Este important să ştim unde vrea să trăiască acest copil, dorinţa lui. Dar, până acum, nu am aflat nimic”, a spus oficialul rus.

Autorităţile americane consideră cazul drept o problemă internă, dat fiind că Daniel Morozov este cetăţean american. Însă copilul are şi cetăţenie rusă.

Incidentul în urma căruia au murit părinţii copilului a avut loc pe 22 august în districtul Encino din oraşul american Los Angeles. Tatăl copilului, Konstantin Morozov, în vârstă de 48 de ani, figura pe o listă a persoanelor urmărite după ce soţia sa fusese găsită moartă în Santa Maria, California. Poliţia americană a utilizat arme pentru prinderea bărbatului, care a decedat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...