Surpriză în Anglia: Arsenal își vinde unul dintre cei mai buni jucători la Chelsea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chelsea şi Arsenal s-au înţeles asupra transferului lui Oxlade-Chamberlain pe Stamford Bridge. Gruparea patronată de Abramovich va plăti 35 de milioane de lire în schimbul jucătorului de 23 de ani.

Sezonul pentru „tunari” pare din noul unul de tranziţie. Umilită de Liverpool ieri, scor 4-0, Arsenal îşi va pierde şi un jucător important până la încheierea perioadei de mercato. Conform Sky Sports, oficialii lui Chelsea au bătut palma cu reprezentanţii de pe Emirates pentru transferul lui Oxlade-Chamberlain.

Conte e fascinat de faptul că jucătorul e extrem de polivalent, însă în principiu îl va aduce pe Stamford Bridge pentru a-l înlocui pe Victor Moses în primul 11. De altfel, mulţi specialişti consideră că acela e călcâiul lui Ahile dintr-o echipă altfel extrem de solidă şi robustă. Ox ar putea juca şi în banda stângă, aşa cum a început sezonul la Arsenal, dar acolo locul de titular pare antamat de Alonso, autorul unei duble în derby-ul cu Spurs, de acum două etape.

Cu o viteză bună, Ox este un jucător extrem de versatil, putând juca atât în bandă, cât şi în centrul liniei de mijloc, aşa cum a fost folosit de Wenger în sezonul trecut. Şi Pep Guardiola l-a ochit pe englezul de 23 de ani, din 2014, când Bayern şi Arsenal s-au întâlnit în Ligă. În cele din urmă se pare că Chelsea va avea câştig de cauză.

În ultima săptămână, Arsenal i-a propus lui „Ox” prelungirea contractului scadent vara viitoare, însă fotbalistul a refuzat. „Tunarii” îl vor pierde cel mai probabil gratis la finalul actualei stagiuni pe Alexis Sanchez, astfel că două astfel de lovituri ar fi fost un dezastru financiar. Mai ales că echipa lui Wenger nu joacă în Ligă în acest sezon, iar top 4 anul acesta pare un obiectiv destul de greu de realizat, judecând cel puţin după forţa oponentelor şi după cum a arătat Arsenal pe Anfield.

20 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Oxlade-Chamberlain, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de

5 goluri în 25 de partide a strâns mijlocaşul pentru naţionala Angliei. La Arsenal, el a adunat deja 124 de meciuri, în ciuda faptului că nu a avut niciodată statutul de titular de drept.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...