/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Copiii polițiștilor de frontieră au fost cuceriți de profesie, iar scenele de luptă i-au lăsat cu gura căscată

missing
28 august 2017, ora 18:03

Deși din cauza ploii au stat mai mult sub copaci, copiii au rămas impresionați de măiestria deținătorilor de bereta verde. Polițiștii le-au demonstrat cum se rețin infractorii, iar mai apoi au luptat corp la corp.

Unii au intrat în rol, imaginându-și că sunt adevărați luptători. Și dacă scenele de luptă i-au lăsat cu gura căscată, atunci inimile copiilor au fost topite de Lucky, patrupedul poliției de frontieră.
„Mi-a plăcut cum a mirosit unde e pachețelul, și mi-a plăcut cum se rostogolea”.
„Eu demult visez la un animal de companie. – Dar părinții îți permit? – Nu, până când cea mică nu va crește”.

La final, micuții s-au arătat convinși că vor păși pe urmele părinților. „Tatăl meu este grănicer, profesia asta o are demult și am luat pasiunea de la el”, a afirmat un micuț.

Părinții spun însă că munca la frontieră nu este deloc simplă. „Este un lucru nu chiar ușor, dar trebuie să fie multă tărie de caracter, mult spirit”.

Nici salariul unui polițist de frontieră nu este foarte atractiv. În medie, valoarea acestuia este de 4500 de lei. „Noi sperăm ca salariile noastre să fie mărite, dar, credeți-mă, suma respectivă nicidecum nu influențează calitatea serviciilor pentru cetățenii noștri”, a declarat Fredolin Lecari, șeful Poliției de Frontieră.

Tot astăzi, cu ocazia proclamării independenței, cei mai buni polițiști de frontieră au fost decorați. În prezent, în cadrul departamentului activează 3500 de angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram