INTROSCOP – compania din Moldova care produce cablaje pentru Mercedes, Volvo sau Volkswagen. „Aduceți-mi 500 de oameni și-i angajez mâine pe toți”

21148475_10154826322847011_513830706_n

Detaliile fac întotdeauna diferența dintre un produs de calitate și unul mediocru. Când vedem pe străzile Chișinăului un Mercedes E-Class, un Volvo sau un Volkswagen, suntem încrezători că acestea oferă confort, calitate și cel mai important, siguranță. Doar sunt produse în țări precum Germania sau Suedia, iar asta garantează un produs de cel mai înalt nivel, nu-i așa? Puțini însă știu că tocmai detaliile care fac diferența, în cazul nostru, toate cablajele și modulele electrice pentru aceste mărci de mașini, sunt produse în țara noastră și de oamenii noști, la compania „INTROSCOP”.

„Introscop” în cifre

Pe un teritoriu de 50.000 m² din sectorul Ciocana al Capitalei, 2.000 de moldoveni creează zilnic peste 40.000 de unități de cablaje zilnic. Fiecare minut de reținere a producției costă firma de producție 20.000 de euro, atât valorează munca întregii echipe.

Iată un exercițiu de imaginație: într-o singură tură de 24 de ore, sunt produse cablaje pentru 1.500 de mașini Mercedes, care ajung ulterior în toată lumea. Pe toate există o notă informativă: „Assembled in Moldova”. E, cel puțin, un motiv de mândrie, nu?

„Actualmente, S.A. „INTROSCOP” este una dintre cele mai mari companii din domeniu din Republica Moldova. Din toamna acestui an, vom lansa un nou proiect, astfel că vom majora și volumul de producere și, respectiv, numărul de angajați. Suntem mândri de rezultatele noastre”, spune Directorul General al companiei, Valeriu Bodiu.

„Dați-mi 500 de oameni astăzi și îi angajez pe toți”

Toată povestea dezvoltării companiei a început în anul 2008, atunci când a fost privatizată și focusată pe cooperări internaționale. În 2009, la conducerea companiei a venit Valeriu Bodiu, pe atunci un tânăr cu ambiții mari, iar cel mai important cu încrederea că în Moldova pot fi făcute lucruri de calitate și că e de responsabilitatea fiecăruia să contribuie la dezvoltarea și evoluția țării.

De atunci și până acum, o fostă uzină părăsită și uzată, cu doar câteva zeci de angajați, a fost transformată într-una modernă, care a oferit mii de locuri de muncă. Iată cum arăta aceasta înainte și cum arată acum:

collage

„Toți cei care au dorit să muncească, sunt aici. Avem persoane care au muncit 50 de ani la întreprindere și au rămas alături de noi. Pas cu pas, de la 250 de angajați, avem acum peste 2.000”, explică Valeriu Bodiu.

Acum, compania și-a propus să-și extindă activitatea și să-și mărească volumul de producere. Pentru asta însă, e nevoie de și mai mulți angajați. La „INTROSCOP” își poate găsi un loc de muncă oricine vrea să muncească. De la oameni necalificați, până la ingineri și manageri, oricine poate deveni parte a acestei echipe.

Toate rezultatele companiei se datorează în primul rând oamenilor care fac parte din echipă, de asta e convins directorul „INTROSCOP”. Fiindcă că știu să țină la angajații lor și să nu-i lase să plece, cei din stafful companiei au metodele lor prin care să-I încurajeze și motiveze.

De exemplu, pe lângă condițiile bune de muncă, angajații sunt răsplătiți cu un salariu care depășește cu 30% media națională. Ei vin de pe o rază de 60 km și sunt aduși la muncă de către angajatori, care le asigură și o masă pe zi la cantinele de pe teritoriul companiei. În fiecare lună, cea mai bună echipă este premiată sau remunerată suplimentar și există întotdeauna șansa de a crește și a progresa din punct de vedere profesional. Chiar și angajații nacalificați au șanse egale de a fi promovați, dacă își doresc acest lucru și știu să muncească.

Valeriu Bodiu spune că „toată echipa „INTROSCOP” este formată din tineri. Toți ei au venit după universitate aici. Acum, mulți dintre ei sunt șefi de departamente și au în subdiviziunea lor sute de angajați.  Ei au început de la zero, fără niciun fel de experiență, cu salarii mici. Acum, salariile lor sunt comparabile cu cele europene”.

Cu alte cuvinte, fie că aveți sau nu calificare profesională, dacă vreți să munciți și să fiți remunerați corespunzător, „INTROSCOP” are ușile deschise. Compania și-a propus să ofere încă o mie de locuri de muncă, iar unul dintre ele poate fi al dumneavoastră.

21148475_10154826322847011_513830706_n

21148553_10154826323542011_1606341221_n

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente