14:51:14 29.03.2024
Stiri

Ambasadorul României la Chișinău: „Istoria a fost foarte dură cu cetățenii R. Moldova”; „Suntem condamnați la SUCCES”

Știri 27.08.2017 15:00 Vizualizări1805 Autor: Ziarul National


Vorbim aceeași limbă, împărtășim aceeași religie, avem aceeași apartenență etnică, iar acest lucru obligă R. Moldova și România să acționeze împreună „pentru succes”, susține Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-un interviu pentru „Radio Chișinău”.

„Au fost ani complicați, au fost perioade mai bune și mai proaste, au fost perioade când relațiile dintre România și Republica Moldova nu s-au situat la cele mai bune cote, însă faptul că vorbim aceeași limbă, împărtășim aceeași religie, faptul că avem aceeași apartenență etnică ne obligă și pe noi și pe cei din Republica Moldova să acționăm în continuare pentru succes, cu alte cuvinte suntem condamnați la succes. Nu avem o altă opțiune aici. În toată această perioadă au fost parcurși unii pași importanți. Ne dorim ca progresele înregistrate până acum în ceea ce privește consolidarea instituțională, consolidarea democrației, consolidarea statului de drept, promovarea consecventă a reformele, uneori dureroase, dar atât necesare în societate, toate acestea ar trebui să continue și să intre, de ce nu, într-o zonă de ireversibilitate, acolo unde acest obiectiv de integrare europeană să devină unul care să fie asumat integral de toți cetățenii Republicii Moldova, iar toate autoritățile să contribuie la susținerea fără echivoc a acestui obiectiv”, a declarat Daniel Ioniță.

Ambasadorul României la Chișinău a îndemnat românii din dreapta Prutului să viziteze Republica Moldova: „Să vină să vadă, sunt locuri minunate, sunt oameni minunați, sunt experiențe care cu siguranță trebuie trăite. Trebuie parcursă la pas Republica Moldova, trebuie interacționat cu oamenii respectiv, trebuie să vii cu mintea deschisă, trebuie să fii înțelegător cu tot ceea ce vezi aici și dincolo de dragostea firească pe care o ai către frații de peste Prut, să înțelegi inclusiv faptul că istoria a fost foarte dură cu cetățenii Republicii Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md