(VIDEO) Liderii PPDA, PN și PAS, de Ziua Independenţei: La mulți ani, cetățeni ai Moldovei, oriunde vă aflați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderii principalelor partide de opoziție extraparlamentară – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Partidul Nostru şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) – au venit cu mesaje de felicitare către cetăţeni, cu ocazia Zilei Independenței.

Liderii celor trei partide au îndemnat oamenii să fie cât mai uniţi şi să lupte împotriva regimului, care i-a sărăcit, dezbinat şi au dus „faima” Republicii Moldova peste hotarele ţării prin evenimente negative, cum ar fi furtul miliardului de dolari.

Redăm mai jos mesajele lui Andrei Năstese, Renato Usatîi şi Maia Sandu.

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr:

La 26 de ani de la proclamarea independenței, constatăm, cu regret, o stare de fapt contrară aspirațiilor de libertate, unitate și prosperitate ale poporului nostru, contrară literei și spiritului Declarației de la 27 august 1991.
Independența republicii s-a transformat, de fapt, în independența față de cetățenii săi a unui stat capturat devenit o unealtă a unor grupări mafiote, interesate de păstrarea aici a unui status quo, o țară în care să domnească corupția și sărăcia endemică, o țară lovită de o uriașă hemoragie migraționistă.
Oameni deșteptați ai Moldovei!

Doar împreună, uniți în demnitate și adevăr, vom apropia ziua schimbării, ziua izbăvirii.
Vă urez tuturor ca ziua Independenței să fie cât de curând adevărata noastră sărbătoare. Să fie sărbătoarea tuturor celor care, născuți aici, să ne dorim să trăim în bunăstare și bună înțelegere, să ne creștem în pace copiii, să ne cinstim înaintașii și trecutul și să privim, cu încredere și optimism, către viitor.
Iar acest ideal neapărat se va împlini, dacă toate eforturile și energiile noastre le vom pune în slujba obiectivului comun – edificarea unui stat de drept, cu o societate prosperă, demnă și unită prin adevăr.

La mulți ani, cetățeni ai Moldovei, oriunde vă aflați!La multi ani, Republica Moldova!

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru:

Moldova – ţară independentă de 26 de ani. În această perioadă am trecut prin multe greutăți, iar în prezent viaţă nu este zahăr. Sperăm că viitorul va fi mai bun. Viitorul este în mâinile noastre. Mă închin în faţa celor care, încă, încearcă să schimbe lucrurile din ţară. Îi înțeleg însă şi pe cei care vor să plece pentru totdeauna din ţară. Am devenit un popor nomad. Sunt sigur că oamenii se vor întoarce acasă numai atunci când vor vedea că se va întâmpla ceva bun la baştină. Bălţi este exemplul pe care îl etalăm, pentru a arăta că lucrurile pot fi schimbate. Că poți dezvolta un oraș fără corupție.

Am fost forțat să-mi părăsesc patria, dar nu voi renunța și voi merge până la capăt. Sunt în exil pentru că nu am vrut să accept jocurile bandei de la putere. Eu, ca toți cetățenii demni, înțeleg că acest joc distruge țara. Nu vreau să-mi pierd Patria mea. Sunt sigur că nici tu nu vrei. Nimeni nu poate lua de la noi ceea ce ne aparține prin dreptate. Ne aparţine nouă tuturor, indiferent de naționalitate – moldoveni, ruși, români, ucrainieni, evrei, indiferent că ne-am născut sau trăim aici. Timp de 26 de ani guvernările perindate la putere au încercat să ne dezbine, pentru că este mai uşor să jefuiești nişte oameni dezbinați. Poporul dezbinat este neputincios împotriva opresorilor. Nimic nu va funcționa. Moldova a fost, este și va fi. Și o iubim ca pe o mamă. Când mama este tare, o iubim și mai mult. Poporul este principalul purtător al suveranității Republicii Moldova. Oamenii vor câștiga cu siguranță.

Felicitări cu ocazia Zilei Independenţei, Moldova!
Sunt sigur că va veni ziua în care vom fi cu adevărat independenți. Ne vom uni spre binele ţării.

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate:

Lidera PAS a venit cu o felicitare video din satul Brînza, raionul Cahul, unde se află astăzi, pe care o redăm mai jos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...