11:56:00 19.04.2024
Stiri

LIVE, FOTO // Ziua Independenței la Orhei. Parada cavaleriei, târgul meșterilor populari, bucătărie tradițională și show aviatic

Social 27.08.2017 13:17 Vizualizări2460 Autor: Ziarul National
LIVE, FOTO // Ziua Independenței la Orhei. Parada cavaleriei, târgul meșterilor populari, bucătărie tradițională și show aviatic


Marcarea Zilei Independenței la Orhei a început încă la primele ore ale dimineții. Reprezentanții Primăriei Municipiului Orhei au felicitat veteranii războiului pentru Independența țării, după care au depus flori la Monumentul eroilor căzuți pentru apărarea patriei. Tonul sărbătorii a fost dat de Parada Națională, care în anul acesta a fost organizată în mod deosebit și a adunat mii de oameni”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Pe tonurile muzicale ale fanfarei, primarul de Orhei, Ilan Șor, împreună cu soția sa, Sara Shor, și oaspeți de onoare însoțiți de cavalerie, garda populară, colaboratorii de poliție, ai Departamentului Situații Excepționale, veterani, dansatori, ansambluri artistice și copii s-au îndreptat în pas de defilare către Monumentul Vasile Lupu unde au depus flori.

Farmecul Paradei Naționale organizată cu ocazia Zilei Independenței le-a revenit cavaleriei. Îmbrăcați în haine naționale, împreună cu ansamblurile artistice și copii, care purtau tricolorul în mâini, au intonat strigături patriotice.

După depunearea de flori la Monumentul Vasile LUPU, Primarul de Orhei, Ilan Șor a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia celor 26 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Spectacolul de inaugurare a continuat cu sunete de bucium și muzică clasică cu evoluarea orchestrei Companiei de Stat „Teleradio Moldova” dirijor, Gheorghe Mustea.

Evenimentul de inaugurare a culminat cu actori plastici – îmbrăcați în haine cu simbolul tricolorului, care și-au făcut apariția de pe acoperișul clădirii Consiliului Raional Orhei.

De la înălțime, actorii au prezentat un spectacol inedit.

Aleea Vasile Lupu a îmbrăcat straie de sărbătoare, fiind transformată într-un stil moldovenesc, decorată cu un covor imens moldovenesc și tricolor.

Aici, iubitorii de artă pot procura obiecte de meștesug, iar copiii pot participa la ateliere de creație gratuite.

Ziua Independenței la Orhei va continua cu un show aviatic. Cei mai buni piloți din România vor survola deasupra Orheiului și vor surprinde spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită.

De asemenea, în această zi, Lacul Orhei, recent renovat va fi și el un centru de distracții sportive pentru cei prezenți la sărbătoare. Aici, pentru iubitorii de adrenalină vor fi desfăşurate demonstraţii şi competiţii de Windsurfing. De asemenea, în zona de agrement vor fi desfăşurate şi alte competiţii sportive.

Mai mult, toți cei prezenți la sărbătoare, vor fi serviți gratis cu tradiționalii cârnăciori.

Parcul Ivanos va deveni un centru de modă, organizatorii au pregătit o prezentare a vestimentației naționale, care va scoate în evidență frumusețea portului popular.

Surprizele vor continua cu un concert grandios la care vor participa artiști autohtoni ca: Ionel Istrati, Ian Raiburg, Trupa Dulce Band, Igor Himici, Trupa Catharsis, Iuliana Beregoi și Vitalie Danii.

Invitații speciali ai evenimentului sunt membrii trupei Carla's Dreams și interpreta Jasmin din Rusia. Sărbătoarea va culmina cu un show spectaculos de focuri de artificii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md