Campionii mondiali Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi s-au calificat cu emoţii în finală la canoe dublu 1.000 de metri. Şi Leonid Carp a ajuns în ultimul act al probei de canoe simplu pe distanţa de 1.000 de metri, după ce a fost cronometrat cu al doilea timp în semifinale.

O cursă spectaculoasă au reuşit campioanele europene la caiac dublu, Roxana Borha şi Elena Meroniac. Tricolorele s-au clasat pe locul 2 în grupă şi au acces direct în finală. Cele două românce se vor lupta pentru medalii şi în proba de caiac 4, pe distanţa de 500 de metri, unde vor trage alături de Iuliana Ţăran şi Irina Lauric. Direct în finală s-a calificat şi echipajul masculin de caiac 4 pe distanţa de 1.000 de metri.

„Îmi doresc foarte tare ca sportivii noştri să performeze aici şi să-şi arate adevărata lor valoare”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului.

Singurul român care a ratat accederea în ultimul act a fost Dan Costea, clasat al 7-lea în semifinalele probei de caiac 1 pe distanţa de 1.000 de metri.

Moldoveanul Oleg Tarnovschi s-a calificat şi el în finala de canoe simplu pe distanţa de 1000 m.