icon

Premierul Pavel Filip, la Gala Premiului Național: Evenimentul de astăzi confirmă faptul că țara noastră produce valori

26-08-2017 21:00
2,147

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la Gala Premiului Naţional 2017, consacrată aniversării a 26-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. În discursul său, Premierul și-a exprimat recunoștința față de laureații Premiului, accentuând valoarea creațiilor științifice, tehnologice, culturale, dar și a performanțelor sportive pentru ţara noastră. 

 

„Suntem un popor muncitor și talentat, iar acest lucru se vede în rodul muncii celor care sunt premiați în fiecare an, în cadrul acestei Gale. Evenimentul de astăzi confirmă încă odată faptul că țara noastră produce valori, iar împreună demonstrăm că suntem performanți și că putem pune umărul la ceea ce numim dezvoltare și progres”, a declarat Pavel Filip.

 

Totodată, Prim-ministrul a subliniat că spiritul novator va fi promovat, iar Executivul va depune și în continuare efort pentru a-i sprijini pe cei care prin munca cinstită aduc o plusvaloare societății noastre și servesc drept exemplu pentru generații întregi.

 

În același timp, Premierul a îndemnat personalităţile marcante din țara noastră să participe cu mai mult curaj la edițiile viitoare ale Premiului Național: „Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au înscris la acest concurs și vă încurajez să nu vă opriți aici, pentru că cea mai mare barieră în obținerea succesului este mulțumirea de sine. Vă îndemn, deci, să vă propuneți noi și noi obiective și să cutezați să le atingeți”.

 

La rândul lor, laureaţii au mulţumit Guvernului şi membrilor Comisiei de evaluare  pentru aprecierea rezultatelor obţinute, subliniind că Premiul Național le va servi drept inspirație pentru atingerea unor noi progrese în domeniile lor de activitate.

 

Premiul Naţional, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul și au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic, asupra culturii naţionale şi mondiale. Câştigătorii Premiului Naţional sunt selectați în bază de concurs.

 

 

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31