Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Trei ambasadori noi acreditați la…

Trei ambasadori noi acreditați la Chișinău. Cine sunt aceștia și ce experiență diplomatică au

Vineri, 25 august, în cadrul unei ceremonii oficiale la Reședința de Stat, Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori agreați: E.S. Ramesh Chandra, Ambasador al Republicii India, E.S. Julia Monar, Ambasador al Republicii Federale Germania și E.S. Salem Ahmed Salem Ali Al Kaabi, Ambasador al Emiratelor Arabe Unite.

Noul ambasador al Indiei la Chișinău este, din octombrie 2016, și ambasadorul Indiei în România, fiind acreditat, în același timp, și ca ambasador al Indiei în Republica Albania. Potrivit CV-ului diplomatului, Ramesh Chandra a fost, în trecut , în misiuni diplomatice în mai multe țări, printre care Federația Rusă, Turcia, Uzbekistan, Pakistan sau Burundi. 

Ambasadoarea Republicii Federale Germania în R. Moldova, Julia Monar, a studiat dreptul internațional și european la Bonn și Geneva. A activat în cadrul Ministerului de Externe de la Berlin, dar a deținut și funcții diplomatice în Columbia, Finlanda și Costa Rica.

Salem Ahmed Salem Ali Al Kaabi va fi ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Republica Moldova, cu reședința la Kiev.

Potrivit unui comunicat al Președinției, în cadrul întrevederilor de vineri, de la Reședința de Stat, Igor Dodon a urat fiecărui ambasador succes în îndeplinirea mandatului, reiterând importanța dezvoltării unei colaborări constructive şi pragmatice în interesul statelor noastre.

De asemenea, potrivit comunicatului, Igor Dodon și-a exprimat speranța că acreditarea noilor ambasadori în Republica Moldova va impulsiona valorificarea potențialului de cooperare existent și va dinamiza dialogul bilateral dintre ţările noastre.