Dorin Chirtoacă văzut şi în continuare drept viitor preşedinte liberal: „În momentul oportun, atunci când și dumnealui va decide acest lucru, Congresul Partidului Liberal va decide prin vot”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie în cadrul dosarului privind parcările cu pată din Chişinău este viitorul Partidului Liberal. Cel puţin asta susţine deputatul liberal Roman Boţan, care dă de înţeles că, mai devreme sau mai târziu, va fi luată în calcul şi varianta numirii acestuia în fruntea PL.

Potrivit lui Boţan, ideea precum că PL a greşit că nu l-a scos pe Dorin Chirtoacă în faţă este una pe care „o vehiculează adversarii noştri politici”. Totuşi, „nimeni nu l-a întrebat pe Dorin Chirtoacă dacă îşi doreşte acest lucru”. „Din momentul în care ai responsabilitatea de a conduce cea mai mare primărie din Republica Moldova, în acest moment, a avea responsabilităţi duble este inoportun şi dumnealui ştie acest lucru”, a menţionat Boţan în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă.

„Dar ceea ce se întâmplă acum, se doreşte a lovi în viitorul Partidului Liberal care îl reprezintă Dorin Chirtoacă, pentru a-l asocia cu noţiuni cu care Chirtoacă nu poate fi asociat, pentru a inocula în opinia publică faptul că nu mai este un politician bun, pentru a-l exclude din viaţa politică şi el reprezintă viitorul Partidului Liberal. Şi lovind în colegii noştri care sunt factori importanţi la nivel local, dar şi la nivelul Republicii Moldova din cadrul partidului”, a mai menţionat deputatul PL.

Întrebat dacă prin „viitorul Partidului Liberal care îl reprezintă Dorin Chirtoacă” se are în vedere că acesta ar putea prelua conducerea formaţiunii, Boţan a menţionat că „el este prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, dar cu siguranţă, acest lucru, mai devreme sau mai târziu, va fi luat în calcul și, în momentul oportun, atunci când și dumnealui va decide acest lucru, Congresul Partidului Liberal va decide prin vot”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...