Cu ocazia Zilei Independenței, în premieră, vor fi oferite distincțiile legislativului Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De Ziua Independenței, Președintele Parlamentului va acorda, în premieră, distincțiile Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii organizate de legislativ.

Speakerul Andrian Candu va decora cu “Medalia Democrației” personalități cu rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. De asemenea, vor fi decernate diplome de onoare și diplome de gradele I, II și III.

„Medalia Democrației” este acordată pentru contribuție în promovarea reformelor, apărarea drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor, promovarea tradițiilor parlamentarismului, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate, precum și pentru devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

„Diploma de Onoare” este conferită pentru promovarea intereselor și imaginii Republicii Moldova, tradițiilor și valorilor naționale, atât în țară, cât și peste hotare, pentru edificarea și valorificarea patrimoniului cultural al țării, pentru realizări deosebite în activitatea didactică și de cercetare, pentru consolidarea relațiilor diplomatice bilaterale și de colaborare cu parlamentele naționale ale altor state.

„Diploma Parlamentului Republicii Moldova” este decernată pentru contribuție substanțială la dezvoltarea științei, artei, culturii și sportului, pentru participare activă la elaborarea politicilor de stat, pentru activitate ireproșabilă în cadrul autorităților administrației publice centrale, pentru inițiativă civică și acțiuni filantropice, pentru succese remarcabile la studii și ocuparea locurilor premiante la olimpiadele internaționale.

Distincțiile Parlamentului au fost instituite, în premieră, în acest an.

Ceremonia oficială de înmânare a distincțiilor Parlamentului Republicii Moldova va avea loc duminică, 27 august 2017, începând cu ora 12:00, la Muzeul Național de Artă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...