În satul Șerpeni din Anenii Noi se deschide un complex sportiv cu susținerea UE. Investiția este de peste 180 000 de euro

DSC02904

În satul Șerpeni din raionul Anenii Noi va fi deschis un complex sportiv modern. Clădirea în care se află acesta urmează să fie dată în exploatare până la sfârșitul acestui an. Susținerea Uniunii Europene a fost oferită în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

În interiorul complexului sunt săli de antrenamente pentru copii și adulți, acestea vor găzdui competiții locale și regionale, în cadrul cărora vor participa sportivi de pe ambele părți ale Nistrului. Clădirea a fost renovată, iar investiția Uniunii Europene este de 180.164 euro.

Decizia de a deschide un centru sportiv a fost unanimă și luată de locuitorii satului care au participat la demolare și evacuarea deșeurilor din preajma clădirii avariate. Contribuția primăriei este s-a ridicat la 43.960 euro și tot primăriva își va asuma cheltuielile pentru buna funcționare a complexului.

Renovarea clădirii a început în decembrie 2016, iar deja în octombrie vor activa mai multe secții de sport – fotbal, baschet, volei, lupte libere etc. Antrenorii vor fi cei doi profesori din gimnaziul din localitate și alți patru specialiști din centrul raional. În sat se practică mai multe genuri de sport, iar cu deschiderea noului complex sportiv cele patru echipe de fotbal  – seniorii, juniorii, veteranii și echipa de fete vor avea posibilitatea să se antreneze pe tot parcursul anului și să participe și la competiții.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Acesta are rolul să unească oamenii de pe cele două maluri ale râului Nistru, fiindcă antrenamentele și competițiile vor implica oameni din ambele comunități.  Jarek Domanski Elena Nicolaev DSC02990

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente