„După prima instanţă, dosarul Platon deja are 48 de volume. Deci noi nu am reuşit în nouă zile să facem cunoştinţă cu toate materialele acestei cauze penale şi am solicitat astăzi de la instanţă ca să ne fie acordat termen să facem cunoştinţă, dar deja este condamnat la 18 ani. Acest drept de a face cunoştinţă cu materialele cauzei penale ne-a fost oferit numai din cauza că magistraţii au plecat în concediu, dacă aceşti magistraţi nu plecau în concediu, nici aceste nouă zile nu era să le avem”, a declarat avocatul Eduard Rudenco.

Potrivit avocatului, judecătorii i-au permis lui Platon să studieze dosarul pe durata procesului. În timpul şedinţei au depus cereri şi reprezentanţii mai multor companii de asigurări care au solicitat ridicarea sechestrelor. O decizie în acest sens va fi luată la următoarea şedinţă, care va avea loc pe 28 august.

În aprilie, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Lui Platon i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 800 de milioane de lei, iar banii urmează să fie încasaţi de Banca de Economii. Pe durata procesului, Platon a respins învinuirile şi a declarat că banii ar fi fost furaţi de către şeful Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.