10:52:47 29.03.2024
Stiri

Persoana care i-a transmis BANI lui Proca INFIRMĂ că ar fi intermediarul lui Usatîi: „Sunt banii mei transmiși pentru vărul meu. Să ridice imaginile VIDEO”

Social 24.08.2017 20:14 Vizualizări2107 Autor: Ziarul National
Persoana care i-a transmis BANI lui Proca INFIRMĂ că ar fi intermediarul lui Usatîi: „Sunt banii mei transmiși pentru vărul meu. Să ridice imaginile VIDEO” 1news.md


Omul de afaceri Ion Mogâldea, cel despre care poliția moldovenească a spus că ar fi intermediarul care a transmis 10 mii de euro pentru killer-ul Vitalie Proca din partea liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, infirmă această informație. Acesta spune că nu are legătură cu niciun partid politic și că, de fapt, Proca este vărul său, cu care a copilărit în satul Pitușca, raionul Călărași. Mogâldea precizează că cei 10 mii de euro au fost ridicați de el de la bancă, iar acest lucru poate fi verificat foarte ușor de pe imaginile camerelor de supraveghere.

Mogâldea a intervenit pe Facebook și a clarificat acuzațiile aduse de poliție. „Referitor la banii care au fost primiţi din Moscova, de la Gara „Kievskaya” pe data de 18 august, la ora 10:20-10:25: banii au fost trimişi de mine, personal de mine. Sunt banii mei personali, bani daţi pentru Vitalie, verişorul meu. Acești bani nu mi i-a dat nimeni, deoarece sunt banii mei personali. Banii au fost scoși de pe contul meu la 17 august curent. I-am scos de pe contul meu de la „Sberbank”. Ulterior, am cumpărat euro de la „Loko-Bank”, situată din regiunea „Metro Babuşkinskaya”. E vorba de zece mii de euro, în bancnote de câte 500. La 18 august, banii au fost transmişi prin însoţitorul de vagon Damian, pe care eu nu-l cunosc şi nu l-am cunoscut până atunci”, a spus Ion Mogîldea în transmisiunea video pe reţeaua de socializare.

Acesta a mai adăugat că permanent a menținut legătura cu Vitalie Proca, deoarece au copilărit împreună în satul Pitușca, raionul Călărași. „Noi ne-am ajutat mereu unul pe altul. I-am spus data, ora, trenul și numele însoțitorului de vagon prin intermediul căruia am transmis banii”.

Astfel, Mogâldea le-a transmis oamenilor legii din R. Moldova să facă o solicitare omologilor din Federaţia Rusă, pentru ca ultimii să ridice imaginile video de la Gara din Moscova, dar și de la băncile respective. „O să vedeți că eu am transmis banii însoțitorului de vagon și că am ridicat personal banii de la bancă. Sunt sigur că există așa imagini. Doar trebuie să faceți o cerere și să vă convingeți că eu apar în imagini”, spune acesta.

De asemenea, omul de afaceri a mai adăugat că nu a încălcat nimic atunci când a transmis 10 mii de euro, mai ales că legislația permite acest lucru. „Vreau să întreb forțele de ordine din Moldova, acolo unde m-am născut: este o încălcare a legii, dacă am ajutat pe cineva cu o sumă de bani? Zece mii de euro pot fi transmiși fără a fi declarați și eu pot să-mi ajut mama, sora sau unui prieten cu care am copilărit. Ce am încălcat eu? Am vrut să vin acasă la finele lunii august, dar deja mi-e frică. Nu vreau să fiu luat și eu de la aeroport și să-mi fie deschise dosare inventate. Mi-e frică să vin acasă să o văd pe mama, pe tata… Nu înțeleg ce am încălcat eu că am vrut să-l ajut pe verișorul meu”.

În continuare, cel care spune că e verișorul lui Vitalie Proca a ținut să precizeze că nu este membrul niciunui partid politic din R. Moldova și că habar nu are cine e premierul țării.

„Nu susţin niciun partid, nici măcar nu ştiu cine e acum prim-ministru. Ştiu doar că Dodon e preşedinte. Asta pentru că e de la noi, din raionul Călărași. Nu ştiu cine-i primar în Călăraşi, nu ştiu nici măcar cine-i primar la mine în sat. Idee nu am ce-i cu viaţa din R. Moldova. Ştiu că nu-i prea bună şi că oamenilor le este greu şi trăiesc din ajutoarele care le primesc de la rude de peste hotare”, a conchis Ion Mogâldea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md