20 de marinari irakieni morți după un naufragiu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Douăzeci de marinari irakieni au fost descoperiți morți la sfârșitul căutărilor pentru găsirea membrilor echipajului unei nave ce a intrat sâmbătă în coliziune cu o altă navă în apropierea coastei de sud a Irakului, a anunțat joi Ministerul Transporturilor.

„Șaisprezece corpuri au fost găsite” astăzi, a declarat ministrul transporturilor, Kazem Finjan al-Hamami, prezent la bordul ambarcațiunii care a efectuat căutările, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de AFP.

Într-un comunicat precedent, ministerul a indicat că „patru corpuri au fost descoperite și opt marinari găsiți în viață”.

Naufragiul, care a implicat un vas navigând sub pavilion străin și a cărui imobilizare a fost ordonată de justiția irakiană, a avut loc în canalul Khor Abdullah, situat între Irak și Kuweit, în sudul țării.

Traficul maritim pe canal, întrerupt pentru șase zile pentru a permite căutările, a fost reluat, au indicat autoritățile.

Irakul are doar o deschidere îngustă spre mare, în Golf. Tot traficul său maritim este concentrat în portul Basra, cel mai mare din țară, cu infrastructuri petroliere importante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...