După ce o tânără şi copilul ei au fost impuşi să muncească la o stână de oi din Căuşeni, oamenii legii investighează şi impunerea unui minor la un tratament similar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noi detalii în cazul tinerei și copilul acesteia, impuși să muncească la o stână de oi din Căușeni. După ce, la finele lunii iulie, polițiștii de frontieră au intrat în posesia unei informații precum că o locuitoare a satul Puhoi, raionul Ialoveni, și copilul acesteia, prin constrângere fizică și psihică, sunt exploatați prin muncă la o stână de oi din satul Ucrainca, raionul Căușeni, angajații Poliției de Frontieră au descoperit că încă un minor de 13 ani a avut parte de un tratament similar.

Pe acest caz a fost sesizată și Procuratura din Căușeni, fiind deschisă o anchetă de urmărire penală. Astfel, un grup infracțional, profitând de statutul acestora, i-au impus să muncească în folosul lor la o stână de oi, pe care o dețineau.

În cadrul măsurilor speciale de investigaţie şi de urmărire penală în vederea identificării altor victime pe faptul celor constatate, polițiștii de frontieră din Direcția regional EST au găsit dovezi că la aceeași stână de oi a fost exploatat prin muncă încă un copil de 13 ani. Din informațiile deținute, minorul a fost maltratat și impus să muncească pe parcursul anilor 2009-2010, după care a reușit să fugă.

În prezent, stăpânii stânei de oi figurează și în cel de-al doilea dosar penal, pentru trafic de copii. Dacă va fi dovedită vinovăția, suspecții riscă pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani.

Concomitent, polițiștii de frontieră din Direcția regional EST documentează un caz similar, consemnat în satul Tocuz, tot din Căușeni, în care conducerea unei gospodării țărănești este cercetată pentru trafic de persoane, în scop de exploatare prin muncă. Din primavera anului 2015 până în toamna 2016, doi barbați de 38 și 40 de ani, ambii din raionul Căușeni, au fost ținuți și impuși să muncească, contra voinței lor, la stâna de oi din localitatea Tocuz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...