Partidul Liberal a organizat un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse

Astăzi s-au împlinit 78 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov. Cu acest prilej Partidul Liberal a desfășurat un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse din Republica Moldova

Liberalii au declarat că s-au „împlinit 78 ani de la semnarea odiosului pact Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939, prin care Hitler și Stalin își împărțeau sferele de influență în Europa, sfârtecând România și rupând Basarabia de la trupul Țării”.

Ion Apostol, secretarul general al PL, a numit ziua de astăzi drept o zi neagră în istoria Republicii Moldova și României.

Ziua de azi e o zi neagră în istoria poporului roman. …În urma acestui pact a fost ruptă Basarabia și Bucovina de Nord de la țara –mamă România. Au urmat vele trei valuri de deporatări, foametea organizată. În urma acetor evenimente și-au piersut viața și au dispărut fără urmă peste 1 milioan de cetățeni ai Basarabiei…iată ce ne-a adus nouă această zi….acest Pact neghiob semnat de doi tirani Hitler și Stalin”, a declarat secretarul general al PL Ion Apostol.

La 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adiţional secret, prevedea împărţirea sferelor de influenţă în Europa de Est. Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, România a fost obligată să cedeze, în 1940, Basarabia şi Bucovina de Nord URSS-ului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.