Audierea martorilor a avut loc în lipsa lui Veaceslav Platon, întrucât acesta a fost eliminat din proces, dar şi în absenţa avocaţilor aleşi de inculpat. Platon a fost reprezentat de un apărător din oficiu.

Judecătoarea Galina Moscalciuc a anunţat că martorii vor fi audiaţi cu uşile închise. Ofiţerii de la „Pantera” au încercat să fugă de jurnalişti.

După şedinţă, procurorul anticorupţie Alexandru Cernei a refuzat să facă declaraţii în faţa presei. 

Avocatul din oficiu Victor Palancica a pus însă la îndoială aceste mărturii.

Prin intermediul cancelariei, Veaceslav Platon a depus la şedinţa anterioară o cerere de înlăturare din proces a celor doi avocaţi din oficiu. Unul dintre motive este că aceştia nu l-au vizitat în penitenciar pentru a pregăti o poziţie de apărare, iar un alt argument este faptul că unul dintre avocaţii din oficiu este fratele unui şef de direcţie din cadrul CNA.

Ambii apărători din oficiu au declarat că au încercat de mai multe ori să aibă întrevederi cu Platon, însă accesul în penitenciar nu le-ar fi fost permis. Precizăm că, în cadrul dosarului, au fost audiaţi patru ofiţeri de la „Pantera”. Săptămâna trecută a compărut în faţa instanţei primul angajat al Detaşamentului cu Destinaţie Specială. Următoarea şedinţă va avea loc pe 12 septembrie. Potrivit acuzatorilor de stat, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora.

El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - sub control judiciar. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare. Totodată, la sfârşitul lunii mai, acuzatorii de stat au expediat în judecată un dosar în care Platon este învinuit că în timpul unei discuţii cu doi angajaţi de la „Pantera” le-ar fi promis apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil.