„Palmieri și stele”! După ce și-au achitat apartamentele, sute de familii au rămas pe drumuri: A fost inițiată o nouă cauză penală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În privința grupării specializate în însușirea mijloacelor bănești încasate în baza contractelor de investiții pentru construcţia complexului locativ „Palmieri şi Stele” din str. Ginta Latină 8, mun. Chişinău a fost inițiată o altă cauză penală, care a fost transmisă în instanța de judecată, persoanele până la moment aflându-se în arest.

Asta datorită faptului că raportul inspecției financiare arată că banii investitorilor, utilizați neconform destinației depășesc suma de 101.000.000 de lei.

Totodată, la 21 august 2017, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, au fost reținuți, pe un termen de 72 ore, actualul administrator de insolvabilitate al întreprinerii și contabilul-șef al acesteia.

Suspecții sunt bănuiți de complicitate la comiterea infracțiunii, deoarece folosind intenționat situația de serviciu, au contribuit la stingerea datoriilor debitorilor întreprinderii, în sumă totală de aproximativ 15.500.000 lei.

Menționăm că, aceste mijloace financiare urmau să fie restituite întreprinderii și utilizate în scopul finisării construcției blocului locativ.

Amintim că, anterior, 3 membri ai unui grup infracțional, specializat în însușirea mijloacelor bănești încasate în baza contractelor de investiții pentru construcția blocurilor locative cu mai multe nivele, au fost reținuți.

Potrivit materialelor de urmărire penală, în perioada anilor 2007-2015 suspecții, conducând activitatea a două societăţi comerciale, sub pretextul construcţiei complexului locativ „Palmiere şi Stele” din str. Ginta Latină 8, mun. Chişinău, au primit de la mai multe persoane fizice, sub formă de investiţii pentru locuinţe, mijloace băneşti în sumă de peste 4 milioane euro, care au fost folosiți neconform destinației, în scopuri personale, pentru restituirea creditelor contractate și altele.

O mare parte din sumele bănești au fost primite de unul din membrii grupului infracțional cu eliberarea unor recipise. Mijloacele bănești, primite în numerar, au fost depuse pe contul unei alte întreprinderi, din numele membrului grupului-fondator al întreprinderii în cauză, sub forma investițiilor personale și nu a investitorilor reali.

Ca urmare a acțiunilor ilegale ale persoanelor în cauză, au pătimit peste 400 de familii, care au achitat practic întreg costul apartamentului și până la moment nu au loc de trai.

În caz că li se va dovedi vinovăția, suspecții riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...