Analist politic: Dodon este folosit pe rol de paratrăsnet de către Partidul Democrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peședintele Republicii Moldova Igor Dodon este folosit pe rol de paratrăsnet de către Partidul Democrat. De această părere este analistul politic Igor Munteanu, directorul Institutului „Viitorul”.

Potrivit acestuia, guvernarea este dominată de Partidul Democrat, care colaborează cu Partidul Socialiștilor pentru a-și atinge scopurile politice.

„Dodon este folosit pe rol de paratrăsnet de către Partidul Democrat. Pentru că atunci când lucrurile nu avansează în buna guvernare, problemele se acumulează, PD încearcă să construiască o anumită antagonizare pe tema Dodon. Pentru că Dodon este anti-european, iar PD sugerează că trebuie să rezistăm și e singura forță politică care poate rezista în faţa lui Dodon. Respectiv, se încearcă o mobilizare a votanților, probabil această tactică se va juca la o scară și mai mare în anul 2018, contra unui dușman care, de fapt, nu este dușman, ci este coechipier sau coabitant al coaliției de guvernare”, spune Igor Munteanu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit analistului „dacă nu ar fi fost aşa, Partidul Socialiștilor nu ar fi votat sistemul electoral mixt, care nu îl avantajează și, respectiv, nu ar fi oferit o mână de ajutor sau un pumn de voturi folositoare în Parlamentul Republicii Moldova.”

„PSRM este de asemenea utilizat de Partidul Democrat, pentru ca să se arate singurul factor pozitiv. Noi, însă, știm care este agenda acestui partid și știm cât de supărător poate fi jocul la două capete”, mai punctează Igor Munteanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...