Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.08.2017

Producătorii moldoveni din sectorul horticol au participat la o vizită de studiu în Germania

În perioada 14-17 august, un grup de 18 producători și exportatori de prune și cireșe, de pe ambele maluri ale Nistrului, membri ai Asociației Producătorilor de Fructe „Moldova Fruct” și Asociației „Dnestrovskii Fruct” au participat cu suportul MIEPO la o vizită de studiu în Germania.

Vizita a avut drept scop preluarea tehnologiilor inovative de producere super-intensivă a prunelor și cireșelor. Grupul a avut posibilitatea să participle la șase vizite la companiile locale producatoare de puieți, material săditor și echipamente pentru livezi. Fermierilor le-au fost prezentate ultimile tehnologii din domeniu, dar și noi soiuri care pot fi dezvoltate de centrele de pomologie și multiplicare.

Producătorii agricoli au vizitat centre de multiplicare și pepiniere care produc și oferă material săditor pentru diferite soiuri de prune cu capacități genetice înalte, care pot fi ușor plantate în Republica Moldova, au studiat sisteme și tehnologii de înființare a livezilor de prun și cireș cu sisteme de protecție antigrindină și antiploaie, care pot asigura o recoltă planificată garantată, de calitate înaltă, care poate fi comercializată la un preț înalt.

Vizita de studiu a fost organizată în cadrul Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru în creșterea competitivității fructelor pe piețele tradiționale și alternative, creată de Asociația Moldova Fruct, în parteneriat cu Asociaţia Dnestrovskii Fruct, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și cu suportul MIEPO.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus