Doi activişti solicită de la Navalny 2,6 mil. de ruble pentru că „a lezat sentimentele” cetăţenilor ruşi de Ziua Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două persoane, un deputat municipal dintr-o suburbie a Moscovei, Igor Brumeli, şi liderul grupului politic SERB, Igor Beketov, l-au acţionat pe liderul grupului FBK – Fondul pentru Luptă cu Corupţia, Alexei Navalny, în instanţă. Aceştia îl acuză pe activistul FBK de faptul că prin acţiunea de protest din 12 iunie, atunci când ruşii sărbătoreau Ziua Rusiei, au fost atinse sentimentele cetăţenilor ruşi, fapt pentru care au solicitat despăgubiri în valoare totală de 2,6 milioane de ruble (circa 43,8 mii dolari SUA).

„Am depus o plângere în instanţă cu privire la ridicarea de la Navalny a sumei în valoare de 1,9 milioane de ruble. Consider împreună cu Beketov că am avut de suferit în urma acţiunilor ilegale ale lui Navalny din timpul sărbătoririi Zilei Rusiei pe 12 iunie în scuarul Tverskoy, unde susţinătorii opozantului au organizat dezordini în masă”, a spus Brumeli, menţionând că Beketov a înaintat o acţiune proprie în instanţă prin care a solicitat 700 de mii de ruble.

„Prin aceasta Navalny a atins sentimentele noastre şi a altor cetăţeni care au venit la sărbătoare”, a menţionat Igor Brumeli pentru TASS.

Motiv pentru acţiunea în instanţă împotriva lui Navalny a servit faptul că în timpul evenimentelor din Piaţa Tverskoy din centrul Moscovei, un miting neautorizat organizat de Navalny s-a transformat în acţiuni de dezordine în masă, fapt pentru care circa 150 de susţinători ai opozantului au fost reţinuţi.

Potrivit lui Brumeli, din cauza evenimentelor ieşite de sub control acesta ar fi fost în stres şi „nu au putut în următoarele zile să-şi exercite în modul corespunzător mandatul de deputat”. Acesta a promis că în cazul în care va obţine banii, resursele vor fi redirecţionate în scopuri caritabile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...