Legumele și fructele, mai scumpe decât acum o săptămână. Cu câți bani să te pornești la piață în această perioadă a sezonului

54628
Foto: ipn.md

La piaţă, atât preţurile pentru unele legume, cât şi prețurile pentru unele fructe de sezon au crescut în comparație cu cele de acum o săptămână. Prețul pentru un kilogram de castraveți porneşte de la 7-8 lei, comparativ cu săptămâna trecută când aceştia puteau fi cumpăraţi cu 5 lei. Ardeii grași și vinetele costă 6-7 lei. Sâptămâna trecută, aceste legume, la fel, puteau fi cumpărate cu 5 lei pentru un kilogram, transmite IPN.

Prețul roșiilor porneşte de la 5 lei, păstrându-se la nivelul prețurilor de acum o săptămână. Însă, roșiile galbene și roz ajung să coste și 15 lei. Gogoșarii costă între 18 și 20 de lei pentru un kilogram. Preţul dovleceilor porneşte de la 5-6 lei, în creştere cu aproape 2 lei faţă de sâmbăta trecută. Cartofii au rămas la preţul de 6 lei.

Legătura de pătrunjel, mărar şi ceapă verde, la unele tarabe se vinde deja cu 3 lei, în comprație cu 2 lei acum o săptămână. Varza costă 4-5 lei kilogramul, săptămâna trecută, putea fi cumprată cu 3-4 lei/kg.

Un kilogram de piersici se vinde cu cel puţin 10 lei, iar de caise – cu 12 lei, preţ crescut, în ambele cazuri în medie cu 2 lei faţă de sâmbăta trecută. Pepenele roșu poate fi cumpărat cu un leu per kilogram, în scădere cu un leu, iar cel galben cu 3-4 lei, la nivelul sâmbetei trecute. Coarnele se vând cu 18 lei per kilogram, sâmbăta trecută un kilogram costa 20 de lei.

Un kilogram de prune porneşte de la 8 lei, faţă de 5, săptămâna trecută. Murele dulci pot fi cumpărate cu 30 de lei kilogramul, preţ la nivelul sâmbetei trecute. Prețul unui kilogram de strugure variază între 12 și 15 lei un kilogram, faţă de 15-18 săptămâna trecută.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente