Leps, Marshal și „Serebro” cântă gratis pentru Igor Dodon. Explicația purtătorului de cuvânt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Artiștii ruși care vor cânta la Chișinău, pe 24 august, vin la invitația președintelui țării Igor Dodon și nu vor fi remunerați. Anterior, Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de facebook că va organiza un concert pe 24 august, cu ocazia aniversării a 73-a Operațiunii Iaşi-Chişinău la care va cânta interpretul Grigori Leps, iar pe 19 august, drept cadou pentru locuitorii din UTA Găgăuzia cu ocazia Zilei orașului Comrat, va aduce formația Serebro și pe artistul Alexandr Marshal.

Contactat de Ziarul de Gardă pentru a afla cât costă și din ce bani va plăti șeful statului artiștii, purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban a declarat că toate resursele financiare sunt transparente și vor fi declarate în cadrul campaniilor pe care le gestionează. Ulterior, acesta a venit cu precizarea că artiștii ruși au acceptat invitația lui Igor Dodon de a cânta pe scenele din Chișinău și Comrat fără a fi remunerați.

Pe 19 august, la concertul organizat de autoritățile din UTA Găgăuzia pentru a marca Ziua proclamării Republicii Găgăuzia şi Ziua oraşului Comrat au evoluat formația „Serebro” și interpretul Aleksandr Marshal.

Potrivit agențiilor rusești de organizare a evenimentelor, onorariul artistului Alexandr Marshal pentru a cânta la banchete sau concerte începe de la 15 mii de euro. Prestația formației „Serebro” este cel puțin de două ori mai scumpă. Onorariul constituie minimum 32 de mii de euro. Într-un interviu recent pentru presa din F. Rusă, Maxim Fadeev, producătorul formației „Serebro”, a declarat că trupa fost plătită cu o sumă între 5-9 milioane de ruble, adică 70-130 de mii de euro, pentru un concert în China.

Purtătorul de cuvânt al președintelui susține însă că artiștii respectivi au acceptat invitația lui Igor Dodon fără a exista discuții despre remunerare.

„Artiștii vin la invitația dlui președinte. Nu este vorba despre achitarea unor sume”, a declarat Ion Ceban.
Gratis ar urma să cânte, la 24 august, în Piața Marii Adunări Naționale, și interpretul Grigori Leps. Ion Ceban susține că cheltuielile legate de amenajarea scenei și utilaj vor fi suportate de către PSRM. La rândul său, potrivit agențiilor rusești de organizare a concertelor, artistul Grigori Leps este remunerat pentru o prestație de 45-60 de minute cu un onorar de la 75 la 100 de mii de euro.

„Nu am informația că vor fi remunerați de cineva. Asta este informația de care dispun”, a reiterat Ion Ceban.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...