Participă la un seminar și află cum poți identifica resurse financiare pentru a implementa proiecte în Chișinău

Chisinau-Hotel-1
Foto: simbol/chisinau-hotel.md

A.O. Oberliht lansează apelul de participare la al doilea seminar din cadrul proiectului „Comunități active pentru democrație participativă în oraș”. De această seminarul va fi condus de sociologul/activistul civic Vitalie Sprânceană, cu titlul seminarului „Identificarea și colectarea resurselor pentru inițiativele civice”.

Fiecare campanie, acțiune de moment sau proiect pe termen lung necesită resurse pentru realizare și implementare. Acestea nu înseamnă neapărat doar finanțări generoase din afară sau din interior (granturi, alocații etc) ci uneori se găsesc ușor în cadrul comunității: abilitatea de a face anumite lucruri (traduce, scrie texte), anumită expertiză (ex. competențe juridice sau tehnice), timp etc.

Altfel spus, resursele pot fi materiale (bani, echipament), de expertiză (cunoaștere), logistice, de abilități. Resursele pot fi uneori găsite chiar în interiorul comunității iar alteori trebuie colectate în afara ei. Capacitatea de a identifica și colecta resurse din interiorul și din afara comunității permite campaniilor și inițiativelor să crească, să se dezvolte și să-și atingă scopurile. Resursele aduc, pentru grupuri, inițiative și campanii, posibilitatea, de a  căpăta vizibilitate, de a atrage noi aliați și actori, de a asigura durabilitate efortului, de a contracta servicii și expertiză care lipsește în comunitate.

În cadrul acestui seminar participanții vor învăța:

  • să identifice și să colecteze resurse (materiale, de cunoaștere și expertiză) în cadrul comunității.
  • să colecteze resurse și fonduri la nivel local și național (campanii crowdfunding, crowdsourcing, sponsorizări etc).
  • să identifice resurse publice locale disponibile (bugetarea participativă, mecanismul 2 %, granturi și programe de finanțare naționale – Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Ministerul Ecologiei, Direcția Cultură a mun. Chișinău)
  • să identifice alte resurse locale și internaționale (Robert Bosch Stiftung, Fundația Culturală Europeană, Fundația Est-Europeană etc.)

Evenimentul se va desfășura pe data de 2 septembrie începând cu ora 10.00 – până la 15.30. Pentru a participa la seminar, trebuie să completați formularul de înregistrare și să confirmați prezența. Data limită de înscriere la seminar este 30 august.

Locul desfășurării evenimentului: Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148, et.1, Sala Mare.

Acest proiect este organizat de către Asociația Tinerilor Artiști ”Oberliht” și este finanțat de către Fundația Soros Moldova, în cadrul proiectului Buna Guvernare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente