„Noi am invocat mai multe încălcări de procedură aferente adoptării deciziei în cauză printre care votarea deciziei de către doi membri mandatul cărora le-a expirat, neînaintarea unei învinuiri corespunzătoare pentru că în raportul de monitorizare prezentat nouă nu se cuprindea nicio învinuire. Dimpotrivă, se scria că Jurnal TV a reflectat corect principiile reflectării obiective a concurenţilor electorali. Instanţa de judecată fiind surprinsă astăzi de vicierea procedurii de adoptare a deciziei, a anulat această decizie”, a precizat juristul Jurnal TV, Dumitru Pavel.

Contactat de Jurnal TV, juristul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Ion Duhlicher, a declarat că va ataca decizia la Curtea de Apel.

Amintim că, Jurnal TV a fost sancţionat cu o amendă de 5.400 de lei în decembrie anul trecut, iar motivul invocat de CCA a fost critica adusă reprezentanţilor Partidului Democrat în mai multe ştiri. Asta în condiţiile în care Jurnal TV a oferit dreptul la replică de fiecare dată, iar politicienii vizaţi au refuzat să răspundă la întrebări sau să comenteze.