Reacții din lumea sportului după atentatul de la Barcelona; Mesajele lui Ronaldo, Nadal sau Alonso

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numeroşi sportivi şi mai multe cluburi de fotbal au postat, joi, pe reţelele de socializare, mesaje de susţinere pentru victimele atentatului de la Barcelona, dintre fotbalişti internaţionalul spaniol al echipei Real Madrid, Sergio Ramos, condamnând terorismul printr-o postare pe Twitter: „Barcelona. Nu terorismului. Nu dictaturii fricii”.

Real Madrid, FC Barcelona şi Atletico Madrid, alături de alte grupări din La Liga, s-au declarat alături de toţi cei afectaţi de atentat.

„Clubul Real Madrid este consternat de atentatul din Barcelona şi este solidar cu victimele, cu familiile şi prietenii lor”, este mesajul grupării madrilene.

„Cu inima grea din cauza atacului din oraşul nostru. Forţă şi respect victimelor, familiilor lor şi locuitorilor Barcelonei”, a notat şi FC Barcelona pe Twitter.

Gruparea Atletico Madrid s-a declarat extrem de afectată de „teribila veste venită de la Barcelona”.

Şi starul portughez Cristiano Ronaldo a postat un mesaj de susţinere: „Consternat de veştile venite de la Barcelona. Toată susţinerea familiilor şi prietenilor victimelor”.

„Cât de trist tot ce se întâmplă la Barcelona… Sunt alături de familiile victimelor, răniţilor, în aceste momente grele. AJUNGE”, a scris şi Fernando Alonso.

Tenismanul Rafael Nadal a scris că este „distrus de ceea ce s-a întâmplat la Barcelona”. „Toată susţinerea mea familiilor afectate şi oraşului”.

„Şocat de ce s-a întâmplat la Barcelona. Sunt alături de oraş şi de familiile victimelor”, este mesajul fotbalistului Luis Suarez.

Marile cluburi de fotbal din afara Spaniei au postat, de asemenea, mesaje de solidaritate.

O dubă a intrat, joi după-amiaza, în partea pietonală a zonei turistice Las Ramblas din Barcelona şi a lovit o mulţime de pietoni. Conform unui oficial catalan, în atentat au fost ucise cel puţin 13 persoane, iar alte peste 50 au fost rănite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...