Comisia Europeană: 3.000 de jihadiști ISIS originari din Europa ar putea reveni acasă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii de teroriști ar putea ajunge în viitorul apropiat în Europa. Un raport al unei structuri din Comisia Europeană arată că până la 3.000 de jihadiști europeni care s-au alăturat grupărilor extremiste din Siria și Irak ar putea lua calea occidentului.

Reîntoarcerea acestora vine în contextul în care teroarea domnește oricum în Europa. Ultimul atentat teorist a avut loc chiar în după-amiaza zilei de joi. O furgonetă a intrat în mulțime, iar bărbați înarmați au intrat într-un restaurant luând mai mulți ostatici.

Vedeți și: ULTIMA ORĂ! Un microbuz a intrat în mulțime în Barcelona

Numărul acestor combatanți ce revin în Europa ar urma să crească mai ales dacă autoproclamatul „califat” al Statului Islamic, care a pierdut teritorii substanțiale în Siria și Irak în ultimele luni, „va fi învins militar sau se va prăbuși”, notează raportul, care a fost remis în luna iulie membrilor Comisiei Europene, scrie Agerpres.

Citiți și: Un alt incident în Barcelona. După intrarea unei furgonete în mulțime, doi bărbați înarmați au intrat într-un restaurant

Majoritatea combatanților jihadiști străini europeni ajunși în Siria și Irak au provenit din Belgia, Franța, Germania, Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, Olanda, Spania și Suedia.


CITIȚI ȘI...