22:52:15 24.04.2024
Stiri

În Ucraina a fost instalat un monument care i-a INDIGNAT pe ruși

Știri 17.08.2017 18:00 Vizualizări2959 Autor: Ziarul National
În Ucraina a fost instalat un monument care i-a INDIGNAT pe ruși Pagina de Rusia


La Kiev, capitala Ucrainei, a fost inaugurat un monument in onoarea soldaților ucraineni care au murit în timpul conflictului din Donbas.

Instalarea monumentului, care a provocat indignare in Rusia, a fost o lungă perioadă de timp amânată de autoritățile orașului.

Partea superioară a lucrarii de granit reprezintă o sabie pe mânerul căreia este reprezentat un trident, simbolul Ucrainei. Sabia este înfiptă în imaginea hărții Federației Ruse.

Pe piedestal vedem imaginea unui înger păzitor cu aripi colorate în galben-albastru, culorile steagului Ucrainei, scrie Pagina de Rusia.

Înălțimea totală a monumentului este de 2,5 metri.

Potrivit lui Evgheni Iaranțev, reprezentantul ONG-ului „Societatea veteranilor ATO“ , unul dintre inițiatorii instalării monumentului, acesta simbolizează „victoria viitoare a Ucrainei asupra cotropitorilor ruși“.

Banii pentru realizarea lucrării de artă (120 de mii de hrivne) au fost colectați de voluntari și voluntari luptători, instalarea în sine a monumentului fiind o inițiativă a organizațiilor non-guvernamentale.

Acesta a fost ridicat în districtul Sviatoșinski din capitala Ucrainei.

Reacția in Rusia

Deschiderea monumentului de la Kiev a provocat agitație în rândul politicienilor ruși. Deși ințtiativa aparține unor ONG-uri ucrainene, politicienii ruși au acuzat autoritățile din țara vecină. De exemplu, primul vicepreședinte al Comitetului Consiliului Federației pentru securitate și apărare, Franz Klințevici, a numit monumentul „o combinație rară de ură și vulgaritate“.

Potrivit lui Klințevici, „regimul actual de la Kiev a construit un monument pentru el însuși, care va fi primul doborât după căderea inevitabilă a regimului“.

La rândul său, deputatul Dumei de Stat Serghei Jelezniak a spus că „astfel de acțiuni inacceptabile din partea autorităților ucrainene cer o reacție puternică din partea statului rus, a părții sănătoase a comunității internaționale și ar trebui să fie obiectul de discutii al Consiliului de Securitate al ONU“.

Sabia înfiptă în harta Rusiei el o consideră „expresia unei amenințări directe” la adresa Rusiei și un „apel pentru agresiune împotriva Rusiei“.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md