UPDATE! Atac terorist în Barcelona cu cel puțin 13 morți după ce un microbuz a intrat în mulțime

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UPDATE 22.38: Gruparea teroristă ISIS și-a asumat în mod public atacul terorist din Barcelona, soldat cu 13 morți și pete 80 de răniți, conform ultimelor calcule.

UPDATE 22.17: Numărul persoanelor internate în spitale în urma celor două incidente din Barcelona, legate între ele, a crescut până la 80. Inițial se anunța despre rănirea a cel puțin 20 de persoane. Totodată, numărul celor decedați a rămas același, de 13 persoane.

UPDATE 22.05: Premierul spaniol Mariano Rajoy și-a întrerupt concediul îndreptându-se spre Barcelona, în urma atacului terorist din această seară.

UPDATE 21.42: Unul dintre atacatori a fost ucis în urma schimburilor de focuri între teroriștii care s-au baricadat într-un restaurant, unde au luat ostateci, și oamenii legii. Un al doilea atacator ar fi fost reținut de către oamenii legii, conform presei locale.

UPDATE 20.36: Poliția a stabilit identitatea șoferului care a intrat în mulțime cu o furgonetă în centrul Barcelonei. Potrivit oamenilor legii este vorba despre Driss Oukabir, un cetățean spaniol de origine arabă.

UPDATE 19.49: Poliția spaniolă a anunțat un număr de 13 persoane decedate în urma incidentului cu furgoneta care a intrat din plin în mulțime pe o stradă pietonală din Barcelona.

Atenție, VIDEO 18+:

UPDATE 19.30: Poliția a calificat oficial intrarea furgonetei în mulțime drept un atac terorist. Cel mai probabil, autorii acestuia s-au baricadat într-un restaurant din apropiere unde au luat ostatici.

UPDATE: Potrivit presei, în urma intrării din plin în mulțime din centrul Barcelonei cel puțin două persoane au decedat, iar alte cel puțin zece au fost rănite.

Un microbuz a intrat în mulțime în centrul Barcelonei. Poliția a anunțat că există victime, însă deocamdată nu se cunoaște despre numărul acestora.

Incidentul a avut loc în zona Las Ramblas, o arteră pietonală extrem de populară și de aglomerată din oraș.

Potrivit martorilor, mai multe persoane au fost rănite. Șoferul care conducea microbuzul a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a intrat în zona pietonală. Bărbatul a fugit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...