Cartea de Aur. Are 19 ani și prezintă ținutele Chanel pe podiumuri internaționale. Daniela Hanganu, tânăra care poartă Moldova în suflet

20891423_1270586666398075_1674251008_n

Lista numelor notorii din Moldova continuă. În această săptămână o cunoașteți pe Daniela Hanganu, o tânără care la vârsta de doar 19 ani a reușit să prezinte mai multe ținute elegante din colecția brandului Chanel, fiind selectată de însuși Karl Lagerfeld pentru a prezenta colecția de primăvară-vară.

Daniela s-a născut pe 20 august 1997, la Chișinău. Actualmente este stabilită la Lisabona (Portugalia), iar angajarea sa în cadrul agenției Central Models a determinat-o să înceapă colaborarea cu mai multe case de modă celebre.

„Desigur, aici nu este o lume roz, dar trebuie să știi să treci peste momentele complicate”

Cariera de model nu este una atât de ușoară cum pare a fi, această profesie este una foarte solicitantă. Daniela face modeling de la 14 ani. Deși a reușit să acceadă la Facultatea de Publicitate și Marketing, a hotărât să ia o pauză de la studii și asta pentru că deplasările de muncă nu-i permit să frecventeze regulat orele. În pofida faptului că este implicată într-o industrie destul de dinamică și complexă, Daniela vorbește cu mult drag despre ceea ce face și asta pentru că modelingul îi aduce plăcere.

A face modeling pentru mine înseamnă să combin munca cu distracția. Desigur, aici nu este o lume roz, dar trebuie să știi să treci peste momentele complicate și să mergi înainte pentru că noi facem clipele să fie frumoase.

 

arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală

Daniela consideră că faima este o măsură de succes în domeniul modelingului, aceasta fiind o apreciere plăcută pentru munca depusă.

E important și frumos să fii prețuit pentru faptul că îți faci bine meseria, cu atât mai mult într-un domeniu unde faima reprezintă o măsură de succes.

Chiar dacă este implicată în mai multe proiecte de modeling, Daniela găsește timp și pentru alte ocupații, care-i sunt dragi sufletului.

Am foarte multe hobby-uri, pictura și scrisul însă sunt cele mai importante. Timpul liber obișnuiesc să-l completez cu plimbări, sport, lecturi și filme bune.

 

arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală

Daniela ne mărturisește că e foarte complicat să ajungi să calci pe un podium foarte cunoscut și asta pentru că este o concurență foarte mare în acest domeniu. Pentru ea acest scop a fost atins, asta însă nicidecum nu-i ușurează munca, pentru că în modeling, ca și în multe alte meserii, există laturi dificile și mai puțin plăcute.

Cel mai complicat în modeling este atunci când ai respingeri constante, iar la castinguri obții foarte rar un răspuns. O altă latură este instabilitatea, deoarece această meserie nu te asigură mereu cu lucru în aceeași cantitate. De asemenea, în modeling ai parte de mult „timp mort”: la casting aștepți, la lucru aștepți, când nu lucrezi aștepți. Și să nu uităm de faptul că trebuie mereu să fii în cea mai bună formă și de aici pornesc antrenamentele permanente și grija față de alimentație (cât mai sănătoasă posibil). Un ultim punct ar fi faptul că trebuie mereu să fii gata pentru o eventuală deplasare. Poți să fii chemată la lucru în orice moment.”

„Moldova mi-a rămas în inimă încă din cei cinci ani de copilărie și verile petrecute acolo”

Și pentru că face parte dintr-o industrie frumoasă, am hotărât să o întrebăm care sunt acele standarde și calități pe care le califică ea ca trăsături ce definesc frumusețea unei persoane.

Frumusețea e foarte relativă. Nu este ceva fixat, o anumită formă a feței sau o culoare a ochilor. E mai mult vorba despre o combinație frumoasă a tuturor trăsăturilor. De multe ori o fată care ajunge în top poate avea trăsături mai stranii, care însă sunt interesante. Eu cred că, corpul slab și bine antrenat este caracteristica cea mai necesară, astfel încât o haină să stea frumos pe acel om.

 

arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală

În Moldova ajunge mai rar și asta pentru că timpul părinților ei este unul foarte limitat.

Când eram mai mică veneam cu părinții în fiecare vară. Acum părinții nu prea se pot rupe de la muncă în sezonul estival.

Deși este plecată de aproape 15 ani din Moldova, această bucățică de pământ o poartă mereu în suflet.

Locuiesc la Lisabona, Portugalia, de când aveam cinci ani. Părinții au plecat pentru câteva luni care s-au transformat în mulți ani. Deci, am trăit majoritatea vieții în Portugalia, iar Moldova mi-a rămas în inimă încă din cei cinci ani de copilărie și verile petrecute acolo.

 

arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală

Pentru viitor își dorește ascensiune în cariera sa de modeling, astfel încât să prezinte cei mai buni designeri pe podium și în campaniile publicitare. Pentru cei care-și doresc să ajungă la fel de apreciați în acest domeniu și nu numai are același sfat ca și mulți alții, ghiciți care.

Muncă constantă și niciodată să nu lăsăm mâinile în jos, pentru că nu știm cât de aproape poate fi succesul. Și ar fi bine să avem mereu un plan B.

 

20937662_1270586673064741_595575759_n

20937660_1270586669731408_1920240828_n

Acest articol a fost elaborat pe baza informației prezentate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1 800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată în librăriile „Cartea”, „Făt Frumos”, „Cartier”, „ABC”, „Pro-Noi”, „Librarius”. De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1 000 de lei.

Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente