Vrei să-ți vinzi mașina repede? Iată cum stabilești un preț corect

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vânzarea unei mașini implică mai multe acțiuni care te vor ajuta să obții suma dorită. Totul începe cu formularea anunțului, cosmetizarea mașinii, promovarea ofertei tale. Toate joacă un rol important dacă treci de primul pas: stabilirea prețului corect.

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a formulă prețul.

Analizează piața mașinilor

Cercetează autoturismele aflate la vânzare similare cu mașină ta. Ia în calcul variabile precum anul de fabricație, kilometri la bord și nivelul de echipare. Procesul de comparație a mașinii tale cu ofertele asemănătoare poate dura foarte mult și necesită foarte multă răbdare.

În funcție de anul de producție și de kilometraj, poți află care sunt prețurile practicate de ceilalți vânzători.

Chiar dacă tu consideri că mașină ta valorează mai mult și că, în mod incorect, s-a depreciat, nu poți cere cu mult peste media pieței dacă nu ai argumente solide precum istoricul de service, care să ateste investițiile făcute pentru întreținerea automobilului. Dacă vei ține la preț în mod nejustificat, cumpărătorii se vor orienta către alte oferte.

Starea mașinii

Dincolo de media pieței, există amănunte știute numai de tine, care pot influența decisiv cumpărătorul. De aceea, înainte de a te hotărî asupra unui preț, evaluează-ți mașină onest. Verifică starea generală, luând în calcul mai multe tipuri de defecte: la nivelul caroseriei, ale blocului motor, cum se prezintă suspensiile, tapițeria, covorașele. Pentru a obține un preț mai bun, poți repara anumite defecțiuni.

Lasă loc de negociere

Stabilește un preț ușor mai ridicat decât cel dorit pentru a putea negocia. Cumpărătorii vor încerca să obțină un tarif mai mic, iar tu trebuie să îi încânți cu o astfel de ofertă. De exemplu, dacă mașină ta valorează 5.000 de euro, poți formulă un preț de 5.700 euro, pentru a avea de unde să scazi dacă tratezi cu un client determinat. La final, mușteriul va fi mulțumit de reducerea obținută, în timp ce tu te vei putea bucura de banii încasați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...