Un bărbat din Criuleni a sesizat Poliţia: a găsit un rucsac cu muniţii de război pe marginea drumului

Poliţiştii capitalei au iniţiat investigaţii pe marginea unui caz, privind depistarea unui rucsac cu muniţii de război de către un bărbat în vârstă de 68 ani, originar din raionul Criuleni.

Acesta le-a povestit oamenilor legii că se deplasa spre oraşul Vadul lui Vodă, când a observat rucsacul pe acostamentul drumului. Imediat ce a văzut ce se afla în interior, a apelat la Poliţie.

Solicitaţi la faţa locului, angajaţii Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP au sigilat şi ridicat o grenadă de model F1 fără focos, o grenadă fumigenă, 7 dispozitive asemănătoare focoaselor pentru trotil, precum şi o mască antigaz.

Respectiv, vor fi examinate în condiţii speciale şi dacă prezentau vreun pericol cetăţenilor.

Cazul este cercetat iar ofiţerii de investigaţii continuă stabilirea tuturor circumstanţelor şi eventualele persoane implicate.

De notat că tot astăzi Polţia capitalei a anunţat că în urma unor percheziţii autorizate la domiciliul unui locuitor al comunei Budeşti, în vârstă de 27 ani, a fost depistată o armă de calibrul 7,62 mm, fiind păstrată în lipsa actelor obligatorii prevăzute de lege.

Arma a fost ridicată şi expediată la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi supusă expertizei balistice şi a stabili unele aspecte ce prezintă interes ofiţerilor de investigaţii.

În acest context cercetările continuă, pentru a stabili cu exactitate provenienţa şi modelul armei cu ţeava ghintuită.

Conform legislaţiei penale în vigoare, suspectul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.