A scăpat din mâinile naziştilor, iar la 89 de ani fotografia ei a devenit virală: Ce mesaj i-a transmis lui Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marianne Rubin, o femeie în vârstă de 89 de ani, a devenit virală în mediul online după ce a fost fotografiată la o manifestaţie împotriva neo-naziştilor care a avut loc la New York, în urma evenimentelor din Charlottesville, Virginia.

Femeia a reuşit să scape de persecuţiile naziştilor în timpul Holocaustului, iar acum a decis că trebuie să lupte împotriva lor şi în America. Imaginea care a făcut înconjurul lumii este un manifest al bătrânei împotriva ascensiunii neo-naziştilor, o adevărată dovadă de curaj.

„Am scăpat de nazişti o dată / Nu mă veţi învinge acum”, scrie pe pancarta femeii de aproape 90 de ani. Imaginea a fost distribuită pe Twitter de jurnalistul CBS Seth Lemon, iar de atunci a fost redistribuită de peste 112.000 de ori şi a primit 300.000 de like-uri.

Rubin i-a explicat acestuia că, la vârsta de 12 ani, aceasta a reuşit să fugă dintr-un lagăr din Germania, acolo unde a fost dusă împreună cu alte familii de evrei care locuiau în ţară. „Tatăl meu a căzut la pământ. L-am ajutat să se ridice. Am mers în Franţa, apoi am venit aici, în America”, i-a declarat femeia.

Potrivit unui interviu acordat de Rubin Huffington Post, bunica ei s-a întors în Germania după ce au reuşit să scape, într-un efort de a-i salva pe alţi membri ai familiei care trăiau încă acolo, dar a fost ucisă în lagărul Terezin. Bătrâna s-a declarat foarte dezamăgită de ceea ce se întâmplă în aceste momente în SUA, transmiţându-i preşedintelui Americii un mesaj simplu: „Du-te dracului!”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...