Noi probleme pentru Barcelona: Are mai bine de 10 jucători de care nu poate scăpa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La finalul sezonului trecut, presa din Spania a anunțat că Barcelona va încerca să scape de mai mulți jucători în această vară. Dintre cei aflați pe ”lista neagră”, doar unul dintre acei fotbaliști a reușit să-și găsească echipă. Este vorba despre Jeremy Mathieu, care a plecat însă la Sporting CP, după ce contractul cu catalanii a expirat.

Inițial, jurnaliștii iberici speculau pe marginea faptului că Barcelona va încerca să-i vândă pe anumiți jucători pentru a putea finanța alte transferuri. Între timp, problema banilor a fost rezolvată în mod neașteptat, prin plecarea unuia dintre cei mai importanți jucători, Neymar, la PSG, pentru 222 de milioane de euro.

Chiar și în această situație, catalanii și-ar dori să rămână fără majoritatea jucătorilor care au evoluat destul de puțin în sezoanele precedente și care au șanse mici să joace și după venirea lui Ernesto Valverde, scrie Digisport.ro.

Douglas, Marlon, Thomas Vermaelen, Sergi Samper, Denis Suarez, Andre Gomes, Arda Turan, Rafinha, Sergi Roberto și Munir El Haddadi ar fi jucătorii pe Barcelona vrea să-i vândă în ultimele 15 zile de mercato, din această vară.

Fundașul lateral brazilian Douglas a fost aproape de Sporting și Benfica, dar negocierile s-au concretizat. Barcelona speră însă că un club din Spania se va arăta interesată de sud-american, mai ales că jucătorul ar putea obține cetățenia spaniolă.

În cazul lui Marlon, brazilianul este abia a patra obțiune ca fundaș central după Pique, Umtiti și Mascherano, iar, în cazul în care va veni și Inigo Martinez de la Real Sociedad, el va avea șanse și mai mici să mai prindă echipa în anumite jocuri.

Mai mereu accidentat după venirea sa de la Arsenal, Thomas Vermaelen a jucat foarte puțin la Barcelona. Același lucru s-a întâmplat și la Roma, unde a fost împrumutat în sezonul trecut și asta tot din cauza problemelor medicale. Catalanii speră însă ca interesul arătat de unele cluburi din Premier League pentru belgian să se concretizeze.

Crescut în La Masia, Sergi Samper a fost informat de club că nu mai are viitor pe Camp Nou, după venirea lui Paulinho. Sport.es scrie că Girona și Las Palmas ar fi interesate de mijlocaș.

Denis Suarez a jucat în prima manșă a Supercupei cu Real Madrid și ar avea cele mai mari șanse să rămână la Barcelona, dintre jucătorii aflați pe respectiva listă. Totul depinde însă dacă jucătorul va accepta statul de rezervă, la fel ca în sezonul precedent.

Venit în urmă cu un an de la Valencia pentru 35 de milioane de euro, Andre Gomes este considerat netransferabil de club. Lucrurile s-ar putea schimba rapid, dacă va veni o ofertă importantă pentru portughez, iar Barcelona ar putea recupera măcar o parte dintre banii investiți în transferul său.

Arda Turan are cele mai mari șanse să plece dintre jucătorii aflați pe ”lista neagră”, întrucât presa turcă a scris despre o înțelegere între Barcelona și Galatasaray, pentru revenirea sa la Istanbul, sub formă de împrumut.

După ce a crescut în umbra fratelui său, Thiago Alcantara, Rafinha a evoluat destul de puțin, având și probleme cu accidentările. Catalanii solicită însă o sumă mare în schimbul său, iar, până acum, niciun club nu s-a ridicat la nivelul pretențiilor acestora.

Titular în multe meciuri în sezonul trecut, Sergi Roberto are mici șanse să mai evolueze și în noua stagiune, după venirea fundașului dreapta Nelson Semedo și a mijlocașului central Paulinho. Presa din vestul Europei a scris că Chelsea și Manchester United ar fi pregătite să-i achite clauza de 40 de milioane de euro, însă, până în prezent, nu a venit o ofertă concretă.

Munir pare resmnat în privința viitorului său la Barcelona, dar suma de 20 de milioane de euro pe care o cer catalanii i-au îndepărtat pe cei de la Roma și Ajax, care păreau interesați de atacant.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...