Jafuri ca-n filme! 3 minori, implicați în furturi de locuințe, magazine și automobile: Luau tot ce le cădea în mână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru persoane dintre care trei minori, suspectați de comiterea mai multor furturi de pe teritoriul raioanelor Criuleni și Dubăsari, sunt cercetate penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Prejudiciul înregistrat din furturile comise este de peste 140 de mii de lei.

Un tânăr de 19 ani este arestat pentru 30 de zile, iar minorii de 15 și respectiv 16 ani sunt cercetați în libertate.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, polițiștii din Criuleni au stabilit că pe parcursul lunii august curent, suspecții ar fi comis patru furturi din locuințe, patru din unități comerciale (magazine, gherete), patru spargeri de automobil, precum și au sustras un autoturism. Mai mult decât atât, s-a stabilit că suspecții ar fi săvârșit încă două fapte de furt în raionul Dubăsari.

Bănuiții luau tot ce le cădeau în mână (bani, bijuterii, tehnică, etc.). Bunurile sustrase au fost depozitate la domiciliul unuia dintre suspecți, dar și în ascunzișuri, apoi vândute. Suspecții acționau atât noaptea cât și ziua, prin spargerea geamurilor sau a ușilor, când proprietarii nu erau acasă.

În urma perchezițiilor atât la domiciliu, cât și în ascunzişurile indicate de către bănuiți, polițiștii au ridicat mai multe bunuri asupra cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale pentru stabilirea complicității acestora și în alte cazuri de furt. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 5 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...